Revolucija u prijevozu

Krenule dostave dronom: Automobilom treba 40, dronom samo 8 minuta

Dron pokupi omotnice s klijentovim dokumentima dva puta dnevno, i češće ako je potrebno, te ih dostavlja u servisni centar DHL-a.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 05. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Logistička je tvrtka započela s prvom dostavom bespilotnim letjelicama - dronovima, unutar grada, u četvrtak u južnoj kineskoj metropoli Guanghzou.

Letjelica bez čovjeka s transportnim kutijama težine do pet kilograma s ekspresnom pošiljkom pokriva prostor od 8 kilometara između dviju stanica. Osmišljena je da može ponijeti do 260 kilograma tereta, opremljena s cijelim nizom sigurnosnih i pametnih značajki, a još će se dodatno usavršavati.

Projekt dostave dronovima vode zajednički pothvat DHL-Sinotrans i kineski proizvođač dronova EHang, što je prvi slučaj da međunarodna poštanska tvrtka radi na liniji za dostavu dronovima u Kini.

Dinamizam brzorastućeg kineskog tržišta čini idealno mjestu za liniju, rekao je Jack O'Neill, zamjenik direktora DHL Expressa u Kini, javlja Zimo.co.

Linija je postavljena specifično za nespecifične korporativne potrošače u četvrti Songshanhu.

Dron pokupi omotnice s klijentovim dokumentima dva puta dnevno, i češće ako je potrebno, te ih dostavlja u servisni centar DHL-a.

Dron to obavi za 8 minuta, dok je automobilu potrebno 40.

U planu je da se u budućnosti dostava proširi i na e-trgovinu koja u Kini jača iz godine u godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close