Preventiva

Kinezi dronovima mjere temperaturu stanovnicima

Mjerenje tjelesne temperature može se obaviti i dronom s termovizijskom kamerom, pogotovo ako postoji opasnost od širenja koronavirusa.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 02. 2020. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internetom danas kruži snimka koja prikazuje kako su se Kinezi snašli i upotrebom tehnologije pokušavaju smanjiti rizik od daljnjeg širenja koronavirusa. Na snimci se vidi jedan radnik zadužen za mjerenje tjelesne temperature stanovnicima u zgradi – koji to čini putem bespilotne letjelice.

Na sigurnoj udaljenosti, ispred zgrade, smješten je pilot drona. Upućuje ga prema balkonima stanara, a sve što oni trebaju jest nakratko izaći na balkon, piše Bug.

Ostatak posla obavlja termovizijska kamera koja mjeri tjelesnu temperaturu i tako otkriva stanovnike potencijalno zaražene koronavirusom.

Na ovaj se način kućni posjet liječnika obavlja na daljinu pa se smanjuje izravni kontakt sa zaraženima, koji je jedan od glavnih načina prenošenja virusa wuhanske groznice, poznatog i pod oznakom 2019-nCoV.

Video je na svojem Twitter računu objavio kineski Global Times.

Nije ovo jedini slučaj da su se Kinezi u krizi domislili iskoristiti napredna tehnološka rješenja. Nedavno smo prenijeli i sličnu snimku iz hotela koji služi kao karantena, a u kojem dostavu hrane od sobe do sobe umjesto ljudi obavljaju roboti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close