Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo...

Kinesko tržište pametnih telefona ponovno raste

Nakon stagnacije kinesko tržište pametnih telefona bilježi blagi rast isporuka od 2,2 posto na godišnjoj razini, no u preostala dva kvartala godine očekuje se stagnacija tamošnjih vodećih proizvođača.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 08. 2018. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon razdoblja u kojem je kinesko tržište pametnih telefona bilježilo pad isporuka, slijedi kvartal u kojem kinesko tržište bilježi znakove oporavka.

Prema pisanju portala Digitimes, tržište je zabilježilo rast isporuka od 2,2% na godišnjoj razini. Ukupno je isporučeno 94,2 milijuna uređaja u odnosu na 90 milijuna uređaja isporučenih tijekom prvog kvartala ove godine.

Dobri rezultati u drugom kvartalu postignuti su zahvaljujući uspjehu četiri vodeća kineska proizvođača pametnih telefona (Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo) koji su u drugom kvartalu zabilježili rast isporuka od 10%, piše Bug.hr.

Ipak za drugu polovicu godine ne stižu optimistične prognoze, tvrtke Huawei, Oppo i Vivo bi u posljednja dva kvartala godine na kineskom tržištu mogle zabilježiti pad isporuka u jednoznamenkastom i dvoznamenkastom postotku.

Isporuke Appleovih iPhonea zabilježile su sekvencijalni pad, no uskoro se očekuje predstavljanje ovogodišnjih modela što bi trebalo ponovno pospješiti Appleovu prodaju na kineskom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close