Facebook kao dokaz

Kapetanica OSBiH veličala NDH: 'Ona je ljubav koja ne može proći'

Sci-Tech / Tehnologija | 23. 04. 2016. u 07:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik Operativnog zapovjedništva Oružanih snaga Bosne i Hercegovine naredio je pokretanje disciplinskog postupka protiv kapetanice Ljubice Krasić Pandžić zbog postavljanja mape Nezavisne Države Hrvatske (NDH) na društvenoj mreži Facebook.

Iz Ministarstva obrane BiH Srni je potvrđeno da je formirana Komisija za vođenje disciplinskog postupka i da su aktivnosti komisije u tijeku.

Na dan osnivanja NDH, Krasić Pandžić je postavila na svoj Facebook profil mapu sa granicama u čijem sastavu se nalaze BiH i dijelovi Srbije, a na kojoj piše "Ona je ljubav koja ne može proći".

Iz Ministarstva obrane BiH podsjećaju da je pokrenut disciplinski postupak i protiv kaplara Gorana Kovača i Vladana Vukovića, koji su na dan izricanja presude za ratne zločine prvom predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Radovanu Karadžiću postavili njegovu sliku na svoje profile.

U kontekstu ove problematike, a u cilju sustavnog otklanjanja i sprječavanja uočenih negativnosti pored već preuzetih mjera, sa razine Zajedničkog stožera OS BiH sačinjena su tri instruktivna akta koja su upućena podčinjenim zapovjedništvima i jedinicama Oružanih snaga BiH, ističu u resornom ministarstvu.

Ovim aktima naređeno je dosljedno poštovanje važećih procedura vezanih za medijsko istupanja pripadnika OS BiH, izgradnja dobrih međuljudskih odnosa unutar jedinica i propagiranje humanih, etičkih principa i tolerancije, kao i poduzimanje adekvatnih mjera na sankcioniranju svih osoba za koja se utvrdi da su povrijedila odredbe Zakona o službi u OS BiH, Pravilo službe u OS BiH i Etički kodeks ponašanja vojnih osoba u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH, piše Al Jazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close