Jeste li čuli za ANPR tehnologiju? Evo kako vam može pomoći u zaštiti poslovnog prostora
Što je ANPR tehnologija?

Jeste li čuli za ANPR tehnologiju? Evo kako vam može pomoći u zaštiti poslovnog prostora

Sci-Tech / Tehnologija | 22. 10. 2021. u 15:05 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko je važno da imate siguran ulaz u vaš poslovni prostor? Onoliko koliko vam je bitno da onemogućite neželjeni pristup uljeza u prostor koje želite da zaštitite.

Provalnici uvijek traže najbrži i najlakši ulaz. Nekad je dovoljno samo nekoliko sekundi nepažnje čuvara ili osoblja, koje će iskusni provalnici prepoznati kao priliku koja se ne propušta. Naravno – neće je propustiti. Stoga je od ključne važnosti da u svakom momentu imate sigurnu prvu liniju obrane – dodatnu kontrolu na ulazu u poslovni prostor.

Uz stalni razvoj napredne tehnologije, definitivno ćete pronaći uređaje, software i usluge koje savršeno odgovaraju vašim potrebama da zaštitite službeni parking, dvorište tvrtke, gradilište ili skladište.

Primjera radi, ako Vaša kompanija obuhvaća veliki broj zaposlenika, sigurno želite brzo rješenje za parkiranje i nadogradnju sigurnosnog sustava za parkiralište. U tom slučaju, bilo bi mudro da iskoristite blagodati tehnologije automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR).

Ako vam ovo djeluje zanimljivo nastavite čitati tekst do kraja i saznajte sve o ovoj tehnologiji i prednostima koje pruža zaštiti vašeg poslovanja.

Što je ANPR tehnologija?

Tehnologija automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR) prvi put se pojavila u Velikoj Britaniji 80-ih godina prošlog stoljeća. ANPR koristi niz tehnika manipulacije slikom kako bi otkrila, normalizirala i poboljšala sliku registarskih oznaka automobila.

Tako primjenjuje optičko prepoznavanje znakova za izdvajanje slova i brojeva istaknutih na registarskim oznakama. Tako se stvara skupina metapodataka koji identificiraju sliku koja sadrži registarsku oznaku vozila i pripadajući dekodirani tekst te oznake.

U početku ovu tehnologiju su koristile policijske snage sa svrhom otkrivanja i odvraćanja od kriminala. Od tada, primjena ANPR tehnologije se proširila u brojnim industrijama, uključujući maloprodajne parkove, supermarkete, gradilišta, ali i parkirališta u privatnom vlasništvu. Danas mnoga parkirališta koriste ANPR sustave za praćenje vremena parkiranja vozila i plaćanja usluga parkinga, što se može učiniti povezivanjem sistema ANPR s bazom podataka s automata za parkiranje.

Koje su prednosti ANPR sustava za Vaš poslovni prostor?

Zaštita i kontrola pristupa vašem poslovnom objektu važni su – u svakom momentu. ANPR sustavi su efikasan vid sigurnosnih mjera s nizom prednosti. U ovom dijelu teksta, navodimo pet glavnih prednosti.

#1 24-satni monitoring

ANPR sustav je isplativ način za nadgledanje rješenja za parkiranje. Pruža mogućnost rada 24 sata dnevno, što znači da se upravljanje može automatizirati svaki sat - svakog dana tijekom čitave godine. Zahvaljujući očitanjima visoke preciznosti i radu 24 sata dnevno, ANPR sustav pruža pouzdanu uslugu i nudi rješenje za lakše i brže parkiranje – uz potrebne informacije, minimizirajući vrijeme koje bi osoblje provelo tražeći parking mjesto van prostora kompanije.

#2 Točnost podataka u realnom vremenu

Još jedna prednost precizne ANPR tehnologije je mogućnost prepoznavanja i gotovo trenutne provjere oznaka  u bazi podataka. Brza priroda ovih kamera i slika u realnom vremenu, omogućuje trenutni odgovor na potencijalne kriminalne aktivnosti. Na vrlo jednostavan način vaša organizacija dolazi do pristupa pohranjenim podacima, kao i podacima uživo i izvještajima.

#3 Efikasnije upravljanje resursima

Praćenje registarskih oznaka vozila može biti izuzetno efikasan način evidencije vremena dolaska i odlaska vaših zaposlenika Podaci koje prikuplja ANPR sustav se mogu odmah snimiti i koristiti za osobne potrebe ako zaposlenik napusti ili uđe na lokaciju u nedozvoljeno vrijeme. Na ovaj način, imate uvid u kretanje svog osoblja, a ovakva kontrola pristupa će vam uštedjeti vrijeme i pomoći u procesima upravljanja.

#4 Efikasnost i pouzdanost

Potpuno automatizirani sustavi kamera ANPR ne zahtijevaju upravljanje sustavima od strane vaših zaposlenika. Prednost ove funkcije za vašu organizaciju je znatno efikasnija kontrola pristupa i upravljanje čijem stupnju pouzdanosti ne prijete ljudske greške. Postavljanjem ANPR sustava, vozilima će automatski biti odobren pristup za ulazak na dozvoljene lokacije, jer sustav može da uskladi registarske oznake vozila s glavnim sustavom.

#5 Dodatna sigurnost

U kombinaciji sa praćenjem i upravljanjem potencijalnim ozlijedama sigurnosti, ANPR sustavi mogu identificirati i druga sigurnosna pitanja. Također, pružaju sigurnost na nižem nivou, kao što je upravljanje dozvolom za parkiranje vozila za osoblje ili prepoznavanje vozila kojem je prethodno bio zabranjen pristup vašim prostorijama.

Pouzdane ANPR sustave visokog i provjerenog kvaliteta, koji su prilagođeni potrebama i zahtjevima vašeg poslovanja, nude brojne kompanije kao što je Videomont. Iskusni stručnjaci u polju tehničke zaštite nude vrhunske usluge i rješenja, po sistemu ključ u ruke, neophodne za implementaciju mjera koje donose najveći nivo kvaliteta i sigurnosti mrežnih operacija. Usluge i rješenja pod okriljem ovakvih kompanija uključuju planiranje mrežnih i sigurnosnih sustava, testiranje, implementaciju i rad tehničke i programske opreme.

ANPR tehnologija za parkiranje je vrijedno rješenje za nadgledanje i procjenu vaših parkirališta. Nudi dodatnu sigurnost, isplativo upravljanje parkiranjem i brzo vrijeme odziva – sve što je ključno za visoku sigurnost zaposlenika i materijalnih vrijednosti unutar vaše kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close