Atom

Jedan od najmanjih smartphonea oduševljava naprednim opcijama

Unihertzov smartphone ima ekran dijagonale 2,45 inča, 8-jezgreni procesor, 4GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 06. 2018. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Unihertz prošle je godine predstavila jedan od najmanjih pametnih telefona na svijetu Jelly, a sada je ova kompanija pokrenula kampanju na Kickstarteru u kojoj nude još jedan minijaturni pametni telefon - Atom.

Usprkos malim dimenzijama i ekranu od samo 2,45 inča (uz nisku rezoluciju od 432x240 piksela), ovom uređaju ne nedostaje naprednih i snažnih opcija, a zahvaljujući IP68 certifikatu, otporan je na vodu i prašinu, zbog čega je idealan uređaj za sve one koji puno vremena provode u prirodi, bave se ekstremnim sportovima i slično.

Ispod haube nalazi se 8-jezgreni procesor (na Kickstarter stranici nije navedeno o kakvom se procesoru radi), ima 4GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka te stražnju 16MP kameru i prednju kameru za selfije rezolucije 8MP. Unihertz je na prednji dio ekrana uspio postaviti i skener za otiske prstiju, a treba još izdvojiti i podršku za NFC, USB Type-C priključak, 3,5mm izlaz za slušalice te 2000mAh bateriju, piše Zimo.co.

Video: Unihertz Atom, the Smallest 4G rugged SmartPhone

S bočne strane nalazi se tipka za paljenje i gašenje uređaja, a odmah do nje nalazi se i još jedna dodatna tipka za brzi pristup određenoj aplikaciji ili funkciji – korisnici sami mogu odabrati njenu funkciju i odlučiti hoće li se s njom pokrenuti mail, kamera, YouTube ili neka druga aplikacija koju najčešće koriste.

Operativni sustav na kojem ovaj mali smartphone radi je Android, verzija 8.1 Oreo. Za telefon koji u džepu zauzima manje mjesta od prosječnog novčanika, ovaj uređaj sadrži više naprednih opcija nego određeni flagship telefoni koji su puno skuplji, komentirali su na stranici Android Authority ovaj uređaj.

Atom se trenutno može naručiti na Kickstarteru po cijeni od 219 dolara (nakon završetka kampanje cijena će iznositi 299 dolara), a svi koji podrže Atom svoje bi uređaje trebali dobiti u listopadu. Ovaj smartphone bio je dostupan i po nižim cijenama – od samo 159 dolara uz besplatnu dostavu, no jeftiniji modeli su rasprodani, piše Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close