d.etalj

Izložba fotografija Dražena Grujića u sklopu Sarajevske zime 2012

Sci-Tech / Tehnologija | 26. 02. 2012. u 14:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 27. veljače, u sarajevskoj galeriji IPC, bit će otvorena samostalna izložba Dražena Grujića.

Fotografije iz ciklusa d.etalj nude slobodu interpretacije. Dražen na jedan osebujan i potpuniji način doživljava svakodnevicu i u toj kreativnoj dimenziji ništa mu ne ograničava slobodu. Motive zabilježene u svom okruženju ili na putovanjima, potpuno lišava sadržaja, a formu ističe koristeći se kompozicijom.

Mijenjajući kut gledanja na stvari oko sebe, izdvaja samo detalj promatranih predmeta, zaustavljajući u vremenu ono što „običnom“ pogledu promakne.

Fokusirani objekt postaje glavni kompozicijski i tematski nositelj slike. Izdvojeni detalji su postali zanimljivi svojom formom oslobođenom od sadržaja, te je njihova struktura, tekstura i kompozicija fotografiji dala drugačiji smisao.

Promatrač je pozvan da doživi stvarnost iznova, na drugi način.

Na fotografijama je istaknuta tekstura, krhkost površine, igra svjetla ili sjenke, što im daje karakteristike lepršavosti i poetičnosti. Osjeća se emotivna vezanost za promatrano.

Vraćeni smo u jedan pomalo zaboravljen svijet, sa masovnog na intimno, na ljepotu malih stvari, drugačije percepcije, fotografsku tišinu i meditativnost.

Fotografije nas direktno dotiču, nameće svoju jedinstvenu iluziju, pomjeraju granice i proširuju obzor.

Kopirati
Drag cursor here to close