Boom iz Applea

iPhone X ostvario veći profit nego svi Androidi zajedno

Nakon ove informacije teško je povjerovati glasinama kako će Apple smanjiti cijenu nasljednika ovog modela koji očekujemo u rujnu.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 04. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako brojni mediji upućeni u situaciju u Appleu tvrde kako u ovoj kompaniji nisu zadovoljni s potražnjom za iPhoneom X te su morali smanjiti proizvodnju uređaja, podaci o ostvarenom profitu pojedinih modela pametnih telefona pokazuju kako Tim Cook i ekipa mogu biti itekako sretni s prodajnim brojkama "desetke".

Prema rezultatima istraživanja Counterpoint Researcha, Apple je prodajom iPhonea X ostvario najveći profit na globalnom tržištu pametnih telefona – čak 35 posto! Posebno je zanimljivo što se istraživanje odnosi na posljednja tri mjeseca prošle godine, a iPhone X u prodaji je bio samo dva mjeseca.

U posljednje vrijeme internetom kruže informacije kako su u Appleu shvatili da je iPhone X preskup te bi sljedeća generacija mogla biti jeftinija za sto dolara, no s obzirom na ove podatke, čini se kako Appleu nema previše smisla smanjivati cijenu telefona i svoju maržu jer se pokazalo kako su ljubitelji ove kompanije spremni platiti veliku cijenu za top-model s logom jabuke, javlja Zimo.co.

Još jedan podatak Counterpoint Researcha vezan uz profit na globalnom tržištu koji će jako razveseliti Appleovce jest i da je među top deset telefona koji su ostvarili najveći profit njih čak 8 Appleovih, dok su ostala dva modela Samsungovi uređaji.

Nakon X-a koji je prvi na ovoj listi slijede iPhone 8 (19,1 posto profita) i 8 Plus (15,2), zatim dvije sedmice (7 – 6,2 posto i 7 Plus – 5 posto), onda Galaxy Note 8 (3,9 posto), pa iPhone 6 (1,8 posto), Galaxy S8 Plus (1,7 posto), iPhone 6S (1,6 posto) i na desetom mjestu nalazi se, vjerovali ili ne, iPhone SE, model s 4-inčnim ekranom koji je ostvario 0,9 posto profita na globalnom tržištu pametnih telefona.

Ovog tjedna pojavile su se informacije kako bi za mjesec-dva Apple mogao predstaviti nasljednika ovog modela – očito je da potražnja za ovakvim uređajima i dalje postoji, pa bi Apple zaista uskoro mogao predstaviti novi 4-inčni model, dok u rujnu očekujemo čak tri nova iPhonea.

Kopirati
Drag cursor here to close