Apple operativni sustav

iOS-u 11 je do 52% trebalo 49 dana

Apple je nakon jednog preskočenog mjeseca (listopada) konačno objavio informacije vezano uz zastupljenost pojedinih inačica iOS-a na svojim mobilnim uređajima – iOS 11 je trenutno na 52%.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 11. 2017. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple inače redovito, svakog mjeseca objavljuje informacije vezano uz zastupljenost pojedinih inačica iOS-a.

Tek s vremena na vrijeme kada postotci ne rastu u skladu s njihovim očekivanja „zaborave“ osvježiti stranicu i ostave nas koji mjesec „u mraku“.

Gore navedeni scenarij dogodio se prošlog mjeseca (listopad) kada stranica nije osvježavana već su sve do danas stajali podaci iz rujna 2017. godine.

No, Apple se trgao sada kada je iPhone X krenuo u prodaju jer su, očekivano i postotci počeli rasti u korist najnovijeg iOS-a 11.

Podsjetimo, u rujanskom izvještaju nije bilo iOS-a 11 iz razumljivih razloga, iOS 11 je službeno predstavljen 19. rujna, a statistički podaci su objavljeni 6. rujna, piše Bug.hr.

No, Apple dotične podatke nije objavio ni u listopadu već s mjesec dana zakašnjenja puštajući pritom da neovisne tvrtke barataju postotcima u njihovo ime.

Tako se nakon tjedan dana od izdavanja oglasila tvrtka mixpanel navodeći kako je iOS 11 u prvih sedam dana stigao do 25,15% Appleovih mobilnih uređaja. Isti izvor sredinom listopada navodi kako je iOS 11 povećao svoju zastupljenost u odnosu na ostale inačice te kako se u tom trenutku nalazi na 47,32% iUređaja.

Kada se ti podaci usporede s najnovijim, službenim Appleovim, čini se kako korisnici i nisu previše ažurni u preuzimanju novih nadogradnji na svoje uređaje.

Naime, prema Appleu iOS 11 je na dan 6. studenog pogonio 52% tvrtkinih mobilnih uređaja. Iz navedenog ispada kako je u razdoblju od 14. listopada do 6. studenog svoje uređaje na iOS 11 nadogradilo, ili kupilo potpuno novi uređaj samo 5% korisnika.

Razloga za to može biti više – korisnici su zadovoljni kako im uređaji rade pod iOS-om 10 ili su još uvijek skeptični u kvalitetu iOS-a 11 zbog početnih problema koje je imao.

Uvijek postoji i mogućnost kako je na tržištu jok uvijek previše starijih modela koji ne mogu biti nadograđeni na noviji softver iz jednostavnog razloga što nemaju podršku za 64-bitni OS i aplikacije.

Što se tiče ostalih inačica iOS-a, desetke i starijih stvari stoje ovako. iOS 10 je na dan 6. studenog imao 38% korisnika, dok su sve ostale, iOS 9 i starije inačice imale zajedno 10% korisnika.

Budući da se iPhone X trenutno prodaje u 50 zemalja, a od 23. i 24. studenog stiže i u dodatnih 14 (Izrael, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kambodža, Kosovo, Macau, Makedonija, Malezija, Crna Gora, Srbija, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajland i Turska), iOS 11 bi mogao rapidno povećati svoj udio već u prosincu 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close