Antibombni tim

Instruktori Savezne policije Njemačke obučili naš Antibombni tim

Certifikati su uručeni polaznicima obuke Antibombnog tima Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 11. 2017. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann i pomoćnik ravnatelja Granične policije BiH za organizaciju i operacije Slobodan Krstić danas su u Glavnom uredu u Sarajevu uručili certifikate polaznicima obuke Antibombnog tima Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo.

U okviru bilateralne suradnje GPBiH i Savezne policije Njemačke obuka je održana od 23. 10. 2017. do 2. 11. 2017. u Sarajevu. Certifikati su uručeni šesnaestorici polaznika temeljne i specijalističke obuke iz područja deaktiviranja, uništavanja i uklanjanja eksplozivnih i zapaljivih tvari.

Pomoćnik ravnatelja GPBiH Slobodan Krstić je istaknuo da je Vlada SR Njemačke podržala osnutak, razvitak i opremanje Antibombnog tima GPBiH, te da je potpora prijateljske zemlje bh. policijskoj agenciji u višemilijunskim iznosima.

PR / Veleposlanica je čestitala polaznicima obuke Antibombnog tima

Predočio je važnost brojnih aktivnosti GPBiH koje se realiziraju uz potporu Savezne policije Njemačke u cilju operativnog jačanja agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici i zračnim lukama u BiH.

Istaknuo je da uz pomoć SP Njemačke Antibombni tim raspolaže suvremenom specijalističkom opremom za otkrivanje eksplozivnih naprava i drugih opasnih predmeta, te da je ova obuka, kao i druge pod pokroviteljstvom njemačkih kolega, nužna kako bi službenici bili spremni koristiti sofisticiranu opremu.

U znak zahvalnosti Granične policije BiH Slobodan Krstić je veleposlanici Hohmann uručio Zlatni grb GPBiH, a predavačima - stručnjacima SP Njemačke prigodne darove.

Veleposlanica Hohmann je zahvalila rukovodstvu GPBiH na suradnji i partnerskom odnosu, a posebice kolegama SP Njemačke koji su bili predavači obuke u Sarajevu i časniku za vezu SP Njemačke u BiH Oliveru Hassu.

Gostima iz SR Njemačke, polaznicima obuke i predstavnicima medija ispred zgrade Glavnog ureda GPBiH je prezentirana specijalistička oprema koju u svakodnevnom radu koriste pripadnici Antibombnog tima GPBiH.

Veleposlanica Hohmann je govorila i o prethodno realiziranim zajedničkim obukama postrojbi za nadzor i osmatranje, postrojbi za podršku i kontrolu, kormilara, obuke obavljanja KDZ pregleda, iz kriminalistike, prepoznavanja krivotvorenih dokumenata, trenera za sustav policijskog obrazovanja i menadžment obuka.

Posebice je pohvalila rad pripadnika GPBiH i SP Njemačke na zajedničkom Projektu modernizacije uprave GPBiH istaknuvši da je riječ o veoma uspješnom reformskom projektu.

Kopirati
Drag cursor here to close