Društvene mreže

Instagram testira nove načine za provjeru dobi korisnika

Budući da provjera dobi učitavanjem osobne iskaznice nekad traje i do nekoliko dana, Instagram testira nove i brže načine za verifikaciju korisnika.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 06. 2022. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instagram je u Sjedinjenim Američkim Državama započeo testiranje novih načina provjere dobi korisnika. Osim učitavanja osobne iskaznice, kao što se do sada radilo, američki korisnici dobili su još dvije mogućnosti za verifikaciju svojih godina.

Prva mogućnost je snimanje video selfieja. Dakle, korisnik prema uputama treba snimiti kratki video svojeg lica, koji će se zatim podijeliti s Yotijem, tvrtkom specijaliziranom za provjeru dobi i Instagramovim partnerom, javlja Bug.

Sudeći prema Instagramovom službenom priopćenju, Yotijeva tehnologija procjenjuje dob korisnika na temelju crta lica. Proces provjere, naime, traje oko 20 minuta, a kad se to sve završi, Yoti iz svoje baze podataka uklanja videozapis.

Druga je mogućnost da netko drugi jamči za dob korisnika (social vouching). U tom slučaju, korisnik Instagrama mora zamoliti neke od svojih pratitelja da potvrde koliko ima godina. Osobe koje jamče moraju biti starije od 18 godina i u tom trenutku ne smiju jamčiti ni za koga drugog.

„Tri osobe koje odaberete da jamče za vas, primit će zahtjev za potvrdu vaše dobi i morat će odgovoriti na njega u roku od tri dana“, objašnjavaju iz Instagrama te navode da će korisnici i dalje moći koristiti osobne dokumente za potvrdu dobi.

Kopirati
Drag cursor here to close