IBM

Nestašica čipova mogla bi potrajati još dvije godine

“Moglo bi proći nekoliko godina prije nego što otvorimo dovoljno dodatnih kapaciteta za ublažavanje svih aspekata problema u vezi s nestašicom čipova++
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 05. 2021. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik američke korporacije IBM James Whitehurst u petak je za BBC kako vjeruje da će se nestašica čipova u svijetu osjećati još dvije godine.

“Moglo bi proći nekoliko godina prije nego što otvorimo dovoljno dodatnih kapaciteta za ublažavanje svih aspekata problema u vezi s nestašicom čipova. Dugo je potrebno od razvoja tehnologije do puštanja postrojenja u pogon i zatim puštanja proizvoda na tržište”, rekao je Whitehurst.

Globalni nedostatak čipova, koji utječe na brojne industrije, povezan je s naglim porastom potražnje za potrošačkom elektronikom za vrijeme pandemije, prvenstveno za televizorima, mobitelima i igraćim konzolama, kao i porastom potražnje za automobilima.

Problem su pogoršale zimske oluje u Teksasu, gdje se nalaze neka postrojenja za proizvodnju čipova, te požar u tvornici u japanskoj Renesas Electronics, na koju se odnosi 17 posto globalne proizvodnje čipova, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close