Zahvaljujući domaćem tržištu

Huawei trenutno najuspješniji prodavač mobitela

Huaweijeva domaća prodaja je u drugom tromjesečju porasla za osam posto, dok su isporuke u inozemstvo smanjene za 27 posto.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 07. 2020. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski Huawei postao je u drugom tromjesečju najveći svjetski prodavač pametnih telefona ispred Samsunga i to zahvaljujući domaćem tržištu, dok je globalna potražnja za njegovim mobitelima pala zbog pandemije koronavirusa.

Gotovo dvije trećine svojih mobitela Huawei sada prodaje u Kini, koja se prva našla na udaru zaraze koronavirusom, ali prodaja se oporavila nakon što je broj zaraženih pao. Proizvođači pametnih telefona koji su vodeći na tržištima drugih zemalja, još su uvijek pod pritiskom rasta broja novih slučajeva zaraze.

Ukupna Huaweijeva prodaja pala je u drugom kvartalu za pet posto u odnosu na isto prošlogodišnje tromjesečje, a Samsungova za čak 30 posto, uslijed slabe potražnje na ključnim tržištima, uključujući Brazil, SAD i Europu.

Huaweijeva domaća prodaja je u drugom tromjesečju porasla za osam posto, dok su isporuke u inozemstvo smanjene za 27 posto.

Pozicija najboljeg prodavača pametnih telefona mogla bi se pokazati kratkotrajnom nakon što se druga tržišta oporave, rekao je Reutersu jedan od čelnika Huaweija.

Samsung je u četvrtak izvijestio kako očekuje rast potražnje za njegovim pametnim telefonima u drugoj polovini godine.

Sjedinjene Države učinkovito su blokirale Huawei u korištenju Googleovih usluga, naštetile popularnosti mobitela kineske kompanije u inozemstvu i ograničile su pristup čipovima ključnim za umrežavanje u 5G tehnologiju.

Kopirati
Drag cursor here to close