Posrtaj diva

Huawei smanjuje proizvodnju mobitela

Foxconn je ovih dana ugasio nekoliko proizvodnih linija na kojima su se sklapali Huaweijevi i Honorovi uređaji.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 06. 2019. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo nekoliko mjeseci nakon što je Foxconn zaposlio veći broj ljudi i proširio proizvodne kapacitete za sastavljanje Huaweijevih mobitela, a sve zbog povećane potražnje, sada se proizvodnja smanjuje.

Kineski South China Morning Post donosi informacije o tome kako je Huawei slijedom najnovijih nemilih događaja i poslovno-političkih problema u koje je dospio, bio prisiljen revidirati svoje planove i smanjiti količine mobitela koje naručuju od Foxconna.

Bug.hr piše kako je početni plan Huaweija, dok je poslovanje još teklo glatko, bio da do 2020. godine postane vodeći svjetski proizvođač mobitela, no stavljanje na "crnu listu" i prekid suradnje s velikim američkim partnerima značajno je ugrozilo realizaciju tog plana.

Zhao Ming, prvi čovjek Huaweijevog b-branda Honor, izjavio je kako kompanija pomno prati razvoj događaja, te da za sada nisu sigurni hoće li ostati pri spomenutom cilju.

Foxconn je ovih dana ugasio nekoliko proizvodnih linija na kojima su se sklapali Huaweijevi i Honorovi uređaji. Za sada nije poznato radi li se o privremenom ili pak dugotrajnom gašenju dijelova proizvodnje, no jasno je kako su planirane količine manje negoli su bile prije samo nekoliko tjedana.

Huawei je inače, netom prije ove krize, pretekao Apple i dospio na drugo mjesto po broju globalno prodanih mobitela, odmah iza Samsunga.

Kopirati
Drag cursor here to close