Honor Magic V

Honor i službeno predstavio svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom

Ovo je prvi smartphone sa savitljivim ekranom koji pokreće posljednja generacija Qualcommova Snapdragona.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 01. 2022. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem prošle godine iz Honora su najavili predstavljanje svog prvog telefona sa savitljivim ekranom. Iako nisu objavili nikakve hardverske detalje, fotografija koju su podijelili s javnosti otkrila je kako će biti riječ o uređaju koji će se, poput Samsungova Galaxyja Fold, moći rasklopiti i pretvoriti u tablet.

Službene informacije iz Honora objavljene su jučer i riječ je o modelu s vrhunskim hardverom i snažnom baterijom koji podržava i brzo punjenje, no nažalost korisnika s ovog dijela svijeta, Honor Magic V bit će dostupan samo u Kini, barem za sada.

Kako je riječ o savitljivom uređaju, jasno je kako je najveća pažnja posvećena ekranu. S vanjske strane Magic V ima 6,45-inčni ekran omjera stranica 21,3:9 te bi korisnicima trebao pružiti klasično smartphone iskustvo, kao i ostali “obični” pametni telefoni, javlja Zimo.

Rezolucija ekrana iznosi 1080 x 2560 piksela, uz frekvenciju osvježavanja od 120Hz. No magija ovog telefona smještena je s unutarnje strane - kada se uređaj otvori, Magic V pretvara se u tablet s ekranom dijagonale 7,9 inča rezolucije 1984 x 2272 piksela i frekvencijom osvježavanja 90Hz. Iz Honora kažu kako je uređaj “opremljen inovativnim šarkama” koje omogućuju “zaslon bez nabora”.

Treba naglasiti i kako je ovo prvi smartphone sa savitljivim ekranom kojeg pokreće posljednja i najjača generacija Qualcommova čipseta. Snapdragon 8 Gen 1 garantira odlične performanse pri korištenju zahtjevnih aplikacija i u igrama, podržava 5G, a najjači model opremljen je s 12GB RAM-a i 512GB prostora za pohranu podataka.

Kapacitet baterije iznosi 4750 mAh što bi, prema službenim podacima iz Honora, trebalo biti dovoljno za cjelodnevnu uporabu. Treba naglasiti i podršku za brzo punjenje (66W) zahvaljujući kojoj je potrebno samo 15 minuta da se baterija napuni na 50 posto kapaciteta.

Magic V dolazi s 4 kamere - rezolucija sve tri stražnje kamere iznosi 50MP, dok se s prednje strane nalazi 42MP kamera, a sve podržavaju Honorov Image engine i napredni sustav umjetne inteligencije.

Od sljedećeg tjedna ovaj će uređaj biti dostupan na kineskom tržištu po cijeni od 1390 eura za model 12/256 GB i 1530 eura za model 12/512 GB.

Kopirati
Drag cursor here to close