Sa savitljivim ekranom

Hoće li ovako izgledati laptopi budućnosti?

Cijena prvog prijenosnika sa savitljivim ekranom iznosi od 2500 dolara, a u SAD-u može ga se naručiti već danas.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 09. 2020. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine počelo je novo razdoblje za mobilnu industriju - Samsung i Huawei predstavili svoje prve pametne telefone sa savitljivim ekranima te možemo očekivati da će u budućnosti većina kompanija imati takve uređaje u ponudi. Naravno, potrebno je još usavršavanje tehnologije, kao i niže cijene koje će privući veći broj korisnika, za što će vjerojatno ipak trebati proći još neko vrijeme.

Da je budućnost gadgeta i u savitljivim ekranima vjeruju i u Lenovu koji je prošle godine najavio, a na CES-u početkom ove godine i demonstrirao prvo prijenosno računalo sa savitljivim ekranom.

O tom smo modelu veći pisali te je riječ o zaista zanimljivom uređaju koji se od ovog tjedna napokon može i naručiti u SAD-u - iako će za njegovu isporuku biti potrebno još 5 do 6 tjedana, javlja Bug.

Lenovo ThinkPad X1 Fold dolazi s ekranom dijagonale 13,3 inča rezolucije 2048x1536 piksela koji je, naravno, osjetljiv na dodir.

Pokreću ga Intelovi Lakefield procesori, imat će 8 GB RAM-a i do 1 TB prostora za pohranu podataka na SSD-u. Operativni sustav na kojem će raditi bit će Windows 10, a treba spomenuti dva USB-C priključka te će opcionalno imati i podršku za 5G.

Ekran se može postaviti na posebno postolje i povezati Bluetoothom s tipkovnicom pa koristiti kao klasično računalo, a moguće je, kada se ekran postavi vertikalno i savije, na donji dio postaviti mala tipkovnica i onda koristiti kao minijaturni prijenosnik.

Svi koji žele naručiti ovaj jedinstveni prijenosnik osnovnu verziju platit će 2500 dolara što je puno više u odnosu na većinu ostalih prijenosnih računala, no kada razmislimo da je prvi Huaweijev savitljivi telefon stajao 2600 dolara ta se cifra ipak ne čini tako velikom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close