Projekt

Grad Mostar zainteresiran za digitalnu transformaciju

Sljedeći korak je usvajanje Mape puta kao dokumenta Digitalne strategije Grada Mostara, koja će biti temelj za izradu konkretnih zadataka i financijskog okvira za svaku planiranu aktivnosti.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 12. 2021. u 10:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj vijećnici Mostar održan je sastanak predstavnika Grada Mostara s predstavnicima Britanskog veleposlanstva u BiH i UNDP-a na temu digitalne transformacije Grada Mostara.

Ovom sastanku je prethodio niz sastanaka s konzultantom angažiranim od strane UNDP-a tijekom kojih je izvršena analiza glavnih segmenata i procjena digitalne spremnosti Grada Mostara, na temelju čega je kreiran document Roadmap – Mapa puta digitalne transformacije Grada Mostara, priopćeno je u utorak iz Gradske uprave Mostara.

Nakon predstavljanja ključnih aktivnosti koje bi trebalo provesti u sljedeće tri godine, koliko ovaj projekt koji provodi UNDP, a podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva traje, gradonačelnik Mostara Mario Kordić je iskazao zainteresiranost Grada u provođenju aktivnosti digitalne transformacije koja za cilj ima povećanje zadovoljstva korisnika, transparentnost javne uprave, uključivanje građana i privatnog sektora.

Sljedeći korak je usvajanje Mape puta kao dokumenta Digitalne strategije Grada Mostara, koja će biti temelj za izradu konkretnih zadataka i financijskog okvira za svaku planiranu aktivnosti, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close