Nema veze s Androidom ili oglašavanjem

Googleu prijeti nova velika kazna

Googleov ured u New Yorku našao se na udaru gradskih vlasti zbog svog utjecaja na okoliš.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 05. 2019. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google se dosad već naplaćao različitih kazni koje se mjere u milijardama dolara. Iako je to tek kap u moru njihovih prihoda, svaka je kazna natjerala tu tvrtku da malo promijeni svoj način poslovanja.

No sad Googleu prijeti kazna zbog pomalo neobičnog razloga. I nema nikakve veze s njihovim poslovanjem.

Naime, Googleov ured u New Yorku našao se na udaru gradskih vlasti zbog svog utjecaja na okoliš. Prema službenim podacima iz gradonačelnikova ureda, Googleov ured treći je najveći proizvođač stakleničkih plinova u gradu. Kako je New York donio odluku o smanjenju emisije stakleničkih plinova, Googleu prijeti kazna od barem 4 milijuna dolara.

Točnije, ako Google do 2030. ne uvede promjene poput zamjene starih prozora i dizala, odnosno bolje izolacije krova i fasade, prijeti mu "ekološka" kazna od 4,3 milijuna dolara, javlja Zimo.co.

Zanimljivo, uz Googleovu zgradu, najveći su proizvođači stakleničkih plinova zgrada Time Warner Centra i poznata bolnica Mount Sinai Medical Center. I oni također moraju uvesti neke promjene ako ne žele platiti kaznu od 5,5 milijuna dolara.

Tko zna, možda plan za "zeleni New York" postane uzor i drugim gradovima diljem svijeta. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko su zgrade u Hrvatskoj "zelene", odnosno koliko stakleničkih plinova proizvode i tko bi sve morao platiti kaznu.

Kopirati
Drag cursor here to close