Pixel 4

Google priprema novi smartphone čiji će glavni adut biti - pristupačna cijena

Mrežom kruže nove glasine oko nadolazećeg Googleovog telefona Pixel 4a. Iako neće imati najjači hardver, čini se da bi kombinacija kvalitete i povoljne cijene mogla privući brojne korisnike.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 07. 2020. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se govori o odličnom omjeru cijene i kvalitete te cjenovno povoljnijim telefonima, godinama se mislilo na telefone kineskih kompanija kojima su upravo to bili najjači aduti u odnosu na poznatije i razvikanije mobilne proizvođače.

Trenutačno je situacija na tržištu takva da se, s povećanjem cijena top modela, sve više korisnika koji više ne žele plaćati tisuću ili više dolara za smartphone, okreće jeftinijim uređajima, pri čemu više ne govorimo samo o "kinezima".

Apple i Samsung također imaju adute na tom tržištu s modelima iPhone SE i Galaxy A51, a na tržištu bi se već sljedećeg mjeseca mogao pojaviti smartphone koji bi mogao privući veliki broj korisnika koji traže kvalitetu i povoljnu cijenu.

Riječ je o Googleovom pametnom telefonu Pixel 4a o kojem glasine kruže mjesecima, a da nije bilo pandemije nagađa se da bi ga američka kompanija predstavila na konferenciji Google I/O 2020 u svibnju, javlja Zimo.

Najjači adut novog Pixela trebala bi biti - cijena. Spominje se cifra od 349 dolara, a jasno je kako za taj novac korisnici neće dobiti najjači i najbolji hardver. Ono što možemo očekivati jest Qualcommov čipset Snapdragon 730G, 6 GB RAM-a, 128 GB prostora za pohranu podataka te, što će mnogima biti važno, imat će i 3,5 mm izlaz za slušalice.

Dijagonala ekrana trebala bi iznositi 5,81 inč, a u lijevom uglu ekrana bit će rupica za 8 MP selfie kameru. Sa stražnje strane, umjesto 2, 3 ili čak 4 kamere koliko ih imaju posljednji top-modeli telefona, Pixel 4a trebao bi imati samo jednu, rezolucije 12 MP.

Ipak, kako je to Google pokazao i u ranijim generacijama svojih mobilnih uređaja, zahvaljujući odličnoj optici, ali i naprednom softveru i umjetnoj inteligenciji, i ta jedna kamera može snimati fantastične fotografije, uključujući i fotografije u uvjetima slabije vidljivosti, kao i portretne fotografije sa zamućenom pozadinom.

Ipak, njegov glavni adut trebala bi biti - cijena, ako su glasine o 349 dolara zaista istinite, možemo pretpostaviti kako će za Pixelom 4a biti velika potražnja.

Kopirati
Drag cursor here to close