Omogućite RCS poruke

Google poziva Apple da napokon umirovi SMS i MMS

Google je proteklih nekoliko godina proveo boreći se da zamijeni SMS s RCS-om, standardom koji podržava značajke kao što su potvrda o čitanju, indikatori tipkanja, kao i enkripcija poruka.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 12. 2022. u 21:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google slavi 30 godina SMS-a i tu je obljetnicu iskoristio da predstavi nekoliko prednosti njegova nasljednika RCS-a. Jedna od njih je end-to-end enkripcija za grupne razgovore na Androidu.

RCS (Rich Communications Services) podržava end-to-end enkripciju dok SMS ne. Za korisnike kojima je sigurnost na prvom mjestu ova će značajka biti dostupna u otvorenom beta programu tijekom sljedećih tjedana, javlja Bug.

Većina mobilnog svijeta već koristi RCS. Apple sa svojom iMessage aplikacijom nije dio tog svijeta i Google ih ovom objavom još jednom poziva da dodaju RCS u iMessage.

Osim što RCS čini slanje poruka sigurnijim nudi i neke mogućnosti koje SMS na modernim pametnim telefonima ne može iskoristiti.

RCS-om se mogu slati i primati visokokvalitetne fotografije i videozapisi, vidjeti indikator tipkanja u stvarnom vremenu kao i potvrda o čitanju, slati poruke preko Wi-Fi-ja i još dosta toga.

Kopirati
Drag cursor here to close