Zaštita osobnih podataka

Google omogućio brisanje podataka o lokaciji i aktivnostima

Google je ispunio svoje ranije obećanje te korisnicima Android i iOS uređaja predstavio opciju unutar Google računa za automatsko brisanje zabilježenih podataka o lokacijama i aktivnostima korisnika.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 06. 2019. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je već ranije obećao opcije koje će korisnicima omogućiti automatsko brisanje zabilježenih lokacija i podataka o njihovim aktivnostima.

Na Googleovom Twitter profilu pojavila se informacija kako tvrtka sprema opciju kojom će korisnici sami moći odrediti koliko dugo će podaci o njihovim aktivnostima na webu i unutar aplikacija ostati zabilježeni.

Promjena se zasad odnosi na korisnike Android i iOS uređaja na kojima će biti dostupna opcija unutar njihovih Google računa (odnose se na Location History i Web & App Activity), javlja Bug.hr.

Korisnici će moći postaviti jednu od dviju opcija, podaci se automatski brišu u roku od 3 mjeseca ili u roku od 18 mjeseci od njihova generiranja.

Postoji i treća opcija, podaci se čuvaju sve dok ih korisnik sam ručno ne obriše kada to bude htio. Dosad nije postojala opcija automatskog brisanja podataka, već je korisnik mogao odabrati kompletno ručno brisanje podataka ili samo dijela njih.

Kopirati
Drag cursor here to close