Preuzimanje Altera

Google je potrošio oko 100 milijuna dolara kako bi bolje konkurirao TikToku

Preuzeli su kompaniju Alter za oko 100 milijuna dolara kako bi povećali ponudu sadržaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 11. 2022. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

TikTok je u kratko vrijeme od samo još jedne društvene mreže postao konkurent najvećim platformama na svijetu.

Zuckerberg je već govorio o izazovima koje TikTok predstavlja Facebooku i Instagramu u koji je, neuspješno, pokušao implementirati neke od opcija te mreže. Također, TikTok sa svojim kratkim videozapisima i načinom na koji “zalijepi” korisnike uz ekran predstavlja i velikog konkurenta Googleu, odnosno YouTubeu.

YouTube je već predstavio kratki oblik videozapisa nazvan Shorts s kojim želi uzeti dio korisnika TikToku, a kako prenose na TechCrunchu, nedavno su napravili još jedan potez u tom smjeru, javlja Zimo.

Taj potez težak je čak oko 100 milijuna dolara. Google je tako preuzeo kompaniju Alter koja je fokusirana na stvaranje avatara, odnosno njihova platforma “brendovima i kreatorima omogućuje izražavanje svojih virtualnih identiteta”, u čemu koriste umjetnu inteligenciju.

Kompanija je osnovana 2020. kao Facemoji, a zanimljivo je da je jedan od investitora u nju bio i - Twitter. Akvizicija je zgotovljena prije dva mjeseca te su tek nedavno iz Googlea za medije potvrdili da su preuzeli Alter, no nisu htjeli govoriti o cifri koju su platili.

Zanimljivo, direktori u Alteru nedavno su na svojim profilima na LinkedInu napisali kako su se pridružili Googleu, no nisu spominjali nikakve informacije o akviziciji.

S obzirom na to da se kao razlog preuzimanja Altera spominje TikTok, odnosno Googleova želja da što bolje konkuriraju toj platformi, pored povećanja ponude Googleova sadržaja, postoji mogućnost da kompanija priprema verziju svoje platforme Shorts za avatare.

 

Kopirati
Drag cursor here to close