Službeno potvrđeno

Google će ujediniti Meet i Duo u jedinstvenu aplikaciju za glasovne i videopozive

Umjesto dva odvojena rješenja, Google će od kraja godine omogućiti jedinstvenu aplikaciju koja bi trebala donijeti najbolje od Meeta i Dua.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 06. 2022. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je najavio nove promjene na svojim aplikacijama za komunikaciju Duo i Meet. Kako bi komunikaciju pojednostavili i korisnicima pružili jedinstveno rješenje za poslovnu i privatnu komunikaciju, uskoro će povezati Duo i Meet u jedinstvenu platformu naziva - Google Meet.

Ovo je jedno od tržišta na kojima Google ne kotira dobro te kada se pomisli na komunikacijske aplikacije, Duo i Meet rijetkima će prvo pasti na pamet. Kako smatra Javier Soltero, prvi čovjek Google Workspacea, to bi se moglo promijeniti kada ova dva servisa postanu jedinstveni servis u kojem će inkorporirati najbolje od obje aplikacije.

Dok se Meet pokazao naročito korisnim tijekom pandemije i rada od kuće, Duo je klasična komunikacijska aplikacija za videokomunikaciju između dvije osobe te se više koristi kao npr. FaceTime, javlja Zimo.

Osnova za objedinjenu platformu bit će mobilna aplikacija Duo, koja će nakon nadogradnje, osim što će postati Google Meet, dobiti i opcije s aktualne aplikacije Meet, što možemo očekivati do kraja godine. Sadašnji Meet će promijeniti ime u Meet Original te će ga Google s vremenom ugasiti.

Dave Citron, direktor razvoja proizvoda u Googlea u razgovoru za The Verge objasnio je zašto su se odlučili na takvu taktiku. Rekao je kako je mobilna aplikacija Duo prilično sofisticirana, pogotovo “ispod haube”, što ponajviše dolazi do izražaja na tržištima u razvoju gdje je mrežna povezivost rijetka ili nestabilna. S druge strane, Meet je puno razvijenija web platforma tako da je to baza za novi kombinirani sustav.

Googleov potez, kako prenose tehnološki mediji, mogao bi mnoge zbuniti, no prema Citronu, to je najbolji način s kojim kompanija, na ovom tržištu naravno, može napredovati.

Kopirati
Drag cursor here to close