Fitbit Versa Lite

Fitbit predstavio jeftiniju verziju pametnog sata Versa

Fitbit Versa Lite nema sve opcije kao i originalni model, no veliki broj korisnika mogao bi pristati na određene kompromise s obzirom na cijenu koja je 40 dolara jeftinija.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 03. 2019. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od zanimljivijih pametnih satova predstavljenih prošle godine bio je Fitbit Versa – atraktivno dizajniran smartwatch s većinom opcija koju danas tražimo od nosivih uređaju pažnju je privlačio i cijenom od 200 dolara. Versa je jeftinija od razvikanije konkurencije poput Appleovih i (većine) Samsungovih pametnih satova, no na tržištu se i dalje mogu naći cjenovno povoljniji uređaji većinom kineskih kompanija.

Kako bi dodatno povećali prodaju i stavili dodatni pritisak na konkurenciju, Fitbit je jučer predstavio novu verziju Verse čiji je glavni adut cijena koja sada iznosi 160 dolara, dakle jeftiniji je 40 dolara od originalnog modela, piše Zimo.co.

Ime ovog sata – Versa Lite Edition, kao i niža cijena jasno upućuju na to kako novi model nema sve opcije kao prošlogodišnji uređaj, no dojma smo da većinu (potencijalnih) korisnika to neće previše smetati i da će pristati na određene kompromise zbog niže cijene.

Jeftiniji model tako nema opcija poput praćenja plivanja, mogućnosti plaćanja korištenjem NFC-a, pohrane glazbe na samom satu, WiFija, a umjesto tri tipke sa strane, dolazi samo s jednom tipkom – to je najveća promjena što se izgleda tiče jer su, osim toga, uređaji su gotovo identični.

Za 160 dolara korisnici će dobiti odlično dizajniran uređaj s baterijom koja može izdržati 4 i više dana, ovisno o uporabi, pratit će aktivnosti vezane uz fitness i spavanje, otkucaje srca, bit će dostupne brojne aplikacije, GPS (no, sat se mora povezati s telefonom) mogućnost pametnih obavijesti itd., što su opcije koje većina prosječnih korisnika i traži od nosivih uređaj, piše Zimo.co.

Za korisnike koji još nemaju pametni sat i razmišljaju o kupovini prvog nosivog uređaja, kao i za one koji traže osnovne opcije vezane uz praćenje fizičkih aktivnosti, Fitbit Versa Lite čini se zanimljivom i primamljivom opcijom.

Kopirati
Drag cursor here to close