Potpisan ugovor

Dogovorena suradnja između HP Mostar i tvrtke SPARK

Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između HP Mostar i tvrtke SPARK
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 12. 2017. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Hrvatske pošte d.o.o. Mostar Mate Rupčić i direktorica poslovnog parka d.o.o. SPARK  Andrea Čordaš u srijedu su u Mostaru potpisali ugovor o poslovnoj suradnji koja će trajati za vrijeme provođenja projekta "SPARKreators Liga".

Projekt će se provoditi u suradnji s 352 osnovne škole na području cijele BiH, s ciljem promocije suvremenih tzv. STEM zanimanja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Učenici svih škola će se tijekom trajanja projekta, u školskoj 2017./2018. godini, upoznati s robotikom, automatikom i programiranjem, kako bi, ističu organizatori, pokazali još veću motiviranost za učenje i timski rad.

HP Mostar i SPARK su, u okviru projekta, za učenike osmisli i posebno zanimljive aktivnosti. Jedna od njih je i natjecanje osmišljeno na način da će djeca u problemskom zadatku pošiljke dostavljati mBot robotićem, koje je školama donirao SPARK. 

Prethodno donaciji mBot robotića, tvrtka SPARK je sve nastavnike također i tehnički obučila za rukovanje. Učenjem kroz igru, učenici će steći različita moderna znanja iz svijeta robotike koja će imati priliku pokazati na predstojećim natjecanjima.

Tijekom trajanja SPARKreators Lige projekta, svi roboti će biti poslani na adrese 352 osnovne škole i to HP Mostar brzom poštom, što će osigurati učinkovitost i blagovremenost provedbe SPARKreators Liga projekta.

"Prepoznali smo potencijal projekta SPARKreators Lige, čija je namjena priprema školske djece za buduća zanimanja. Želimo biti društveno odgovorna tvrtka te nam je trajno opredjeljenje podržavati projekte koji promiču učenje i usvajanje novih tehnoloških znanja", kazao je Predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić.

Direktorica SPARK-a Andrea Čordaš zahvalila je predsjedniku Uprave HP Mostar na podršci projektu SPARKreators Liga.

"Obrazovanje je temelj razvoja svake zajednice, a razlog tomu jeste njegova nezamjenjiva uloga u oblikovanju našeg načina razmišljanja. Putem SPARKreators projekta, čiji je značaj prepoznala HP Mostar, želimo najmlađima omogućiti stjecanje vještina kritičkog razmišljanja i znanja u STEM području. Nadamo se kako ćemo ovim projektom otvoriti put ka razvoju BiH u STEM destinaciju", kazala je Čordaš.

Kopirati
Drag cursor here to close