Unaprijeđenje poslovanja

Do 2025. godine 97% velikih kompanija svakodnevno će koristiti AI u poslovanju

Iako je COVID-19 zatvorio mnoga vrata, inovacije su otvorile prozor nade.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 02. 2021. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija COVID-19 značajno je ubrzala digitalizaciju globalne ekonomije i rast kompanija čije je poslovanje temeljeno na modernim tehnologijama, pa Huawei predviđa da će do 2025. godine čak 97 posto velikih kompanija koristiti AI u svakodnevnom poslovanju, a čak 60 posto prihoda svjetskih telekoma bit će generirano od strane industrijih korisnika.

Predviđanja je iznio zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, na Mobile World Congress 2021. održanog u Šangaju.

Huawei je potpisao više od 1.000 ugovora za razvoj i implementaciju 5G industrijskih aplikacije u više od 20 različitih industrija te kontinuirano širi partnerski ekosustav koji razvija uređaje i aplikacije za zadovoljavanje specifičnih industrijskih potreba, prenosi Zimo.

Kao pružatelj ICT infrastrukture, Huawei se usredotočio na inovacije u segmentu 5G tehnologije kako bi omogućio ubrzanje digitalne transformacije industrija, a naše su inovacije usredotočene na tri područja: tehnologiju, proizvode i aplikacije. Iako je COVID-19 zatvorio mnoga vrata, inovacije su otvorile prozor nade, rekao je Hu.

Ključna 5G rješenja koja Huawei nudi za ubrzanje digitalizacije industrija su:

 - 5G Super Uplink - rješenje koje donosi iznimnu brzinu uplink-a što pomaže tvrtkama u rješavanju problema uskog grla u industrijskom internetu;
 - Potpuno konvergirani proizvodi za 5G rubno računarstvo koja značajno ubrzavaju rad;
 - Huaweijev Wireless X Labs inkubira 5G aplikacije s partnerima u širokom rasponu domena poput proizvodnje, zdravstva, financija i prijevoza, a s tim partnerima, kompanija istražuje kako 5G može pomoći različitim industrijama da učinkovitije postanu digitalne.

Hu je na kraju svoga govora zaključio da će Huawei kontinuiranim inovacijama nastaviti ostvarivati otvorena partnerstva sa svojim kupcima i partnerima kako bi pomogao industrijama da postanu digitalne, poduzećima da postanu pametnija, a svijet inkluzivnijim.

Kopirati
Drag cursor here to close