Pokušavao pogoditi šifru

Dječak zaključao iPad na 48 godina!

Američki novinar požalio se putem Twittera na situacija sa svojim trogodišnjakom koji je uporno pokušavao pogoditi šifru za otključavanje iPada.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 04. 2019. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni su razlozi zbog kojih roditelji ne bi trebali davati djeci pametne telefone i tablete, odnosno zbog kojih bi trebali nadzirati što njihovi najdraži rade i gledaju na ovim uređajima. Jedan od razloga je što bi vam mogli zaključati iPad na skoro pola stoljeća!

Da, zabilježen je i takav slučaj u SAD-u –novinar Evan Osnos na Twitteru požalio se kako se njegov 3-godišnjak dokopao iPada za kojeg nije imao šifru pa je testirao brojne verzije šifre. Kako se vrijeme blokiranja uređaja nakon višestrukog upisivanja lozinke konstantno povećava, tako je nakon posljednjeg zaključavanja iPad blokiran na više od 25 milijuna minuta, odnosno otprilike na 48 godina, kako su izračunali neki mediji, piše Zimo.co.

Osnos je objavio sliku ekrana iPada na Twitteru i zatražio pomoć od brojnih pratitelja, a dobio je zanimljive odgovore – od brojnih šala poput "drugi put daj malom šifru" ili "pokloni sinu taj iPad za 50. rođendan" pa do korisnih poruka u kojima je objašnjeno kako spasiti iPad (za podatke je, ako nisu backupirani, kasno).

Vijest o zaključavanju iPada prenijeli su brojni veliki mediji, od CNN-a do Independenta i iako se možemo zapitati kako je došlo do ove situacije (tj. može li blokada iPada "skočiti" s npr. 60 minuta na 48 godina), na stranici 9to5 Mac naišli smo na sličan slučaj iz 2014. godine kada je vlasnik iPhonea zaključao svoj telefon također više od 23 milijuna minuta. Razlog zbog kojeg je tada došlo do problema bio je "jail-brake i promjena iOS-a", piše Zimo.co.

Na stranicama Applea stoji da će se, u slučaju višestrukog pogrešnog upisivanja passcodea na iPhoneu, iPadu i iPodu onemogućiti korištenje uređaja, a podaci s njega će se obrisati. U tom slučaju podaci više nisu dostupni, a ovdje je objašnjeno kako korisnici ponovno vratiti uređaj na tvorničke postavke i, ako su backupirali sadržaj, ponovno vratiti taj sadržaj.

Kopirati
Drag cursor here to close