Aurélie Fontan

Dizajnerica kreirala prvu modnu kolekciju izrađenu putem Samsung telefona

Aurélie je surađivala sa Samsungom, te je koristila Galaxy Note9 u sedam glavnih koraka dizajna i proizvodnje kako bi proizvela prvu "Mobile Couture" kolekciju u svijetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 10. 2018. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aurélie Fontan, nagrađivana modna dizajnerka, izradila je prvu modnu kolekciju na svijetu koja je dizajnirana i proizvedena putem pametnog telefona.

Aurélie je surađivala sa Samsungom, te je koristila Galaxy Note9 u sedam glavnih koraka dizajna i proizvodnje kako bi proizvela prvu "Mobile Couture" kolekciju u svijetu.

Foto: Ilustracija / Dizajniranje odjeće putem Samsunga

Telefon korišten za skiciranje, bežično komuniciranje s novim proizvodnim alatima, tiskanje 3D pričvršćivanja i dezen tkanine, da bi proizveo neobičnu kolekciju. Također je jedinstveno omogućio Aurelie da ubrza čitav prototip i razvojni proces jednostavnim usklađivanjem aplikacija sa dobavljačima, kao i mogućnosti da se poveže s njima ili da razvija svoje dizajne gdje god bila.

Postavljanjem prvog progresivnog dizajna, modeli ''Mobile Couture'' predstavljaju alternativu brzom modnom sustavu i povećavaju snagu i potencijal mobilne i digitalne tehnologije.

Konačna odjeća napravljena je od mješavine kože koja se može reciklirati i biorazgradivog 3D plastičnog pričvršćivača, a cijeli proces izrade gotovih proizvoda završen za šest tjedana.

Foto: Ilustracija / Dizajniranje odjeće putem Samsunga

S Pen olovka ultra moćnog Note 9 omogućila je preciznost i kontrolu pri skiciranju, a snažne mogućnosti obrade i pohrane, omogućile su joj direktno povezivanje s moćnim tehnološkim alatima za ubrzavanje, uređivanje i inovaciju u fazi razvoja i u finalnoj proizvodnji - sve kroz uređaj koji bi mogao stati u njen džep. Kao primjer, Note9 je ubrzao proces prototipiranja za oko 40%, pa je kolekcija stvorena za osam dana, umjesto uobičajenih 14.

''Kao neko čija je kreativnost potaknuta potencijalom tehnologije i znanosti, bilo mi je zaista zanimljivo otkriti da postoji pametni telefon koji ima mogućnost kontrolirati i posjedovati cijeli proizvodni proces za stvaranje čitave kolekcije. Moje ideje su ambiciozne i imaju za cilj da izazovu tradicionalne procese, tako da ja, kao mlada dizajnerica, imala sam priliku vidjeti kako se ostvaruju pomoću uređaja koji uvijek imam u ruci'', rekla je dizajnerica Fontan.

Kopirati
Drag cursor here to close