Naručeno 12 komada

DHL krenuo u elektrifikaciju svoje zrakoplove flote za prijevoz tereta

''Čvrsto vjerujemo u budućnost s logistikom bez emisija'', poručio je izvršni direktor DHL Expressa John Pearson.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 08. 2021. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

DHL Express naručio je 12 električnih teretnih zrakoplova od američke start-up kompanije Eviation, koji će biti isporučeni u 2024., u sklopu nastojanja da stvori prvu svjetsku mrežu električnih teretnih zrakoplova, izvijestila je u utorak ta tvrtka koja je dio njemačke logističke kompanije Deutsche Post.

Alice je potpuno električni zrakoplov, koji teretnim i putničkim zračnim prijevoznicima omogućuje upravljanje flotama s nultom emisijom, navodi se u priopćenju DHL-a, prenosi hina.

''Čvrsto vjerujemo u budućnost s logistikom bez emisija'', poručio je izvršni direktor DHL Expressa John Pearson.

Zrakoplovom može upravljati jedan pilot i prevesti 1.200 kilograma težak teret. Za punjenje po satu leta bit će potrebno 30 minuta ili manje, a avion će imati domet od 815 kilometara (440 nautičkih milja).

Električni teretni avion koristit će se u svim okruženjima koja trenutno opslužuju klipni i turbinski zrakoplovi, a njegovi napredni elektromotori imaju manje pokretnih dijelova s ciljem povećanja pouzdanosti i smanjenja troškova održavanja, kaže se u priopćenju.

''Od prvog dana postavili smo odvažan cilj transformirati zrakoplovnu industriju i stvoriti novu eru električnih zrakoplova. Partnerstvo s tvrtkama poput DHL-a, koje su vodeće u održivom prijevozu e-tereta, dokaz je da nas očekuje električno doba. Ova najava značajna je prekretnica u našoj potrazi za promjenom budućnosti leta širom svijeta'', navodi izvršni direktor Eviationa Omer Bar-Yohay.

Kopirati
Drag cursor here to close