Prodan posljednji primjerak EOS-1V

Canon se i službeno oprostio od prodaje analognih fotoaparata

Posljednji primjerak Canonovog analognog SLR fotoaparata EOS-1V je prodan, pa ova kompanija od sada radi samo s ''digitalcima''.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 06. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Canon je na svojim lokalnim japanskim stranicama objavio kako su ovih dana i službeno prestali prodavati svoj posljednji model analognog SLR fotoaparata, EOS-1V.

Ovaj potez dolazi čak osam godina nakon što je, 2010. godine, Canon objavio kako je prestao proizvoditi analogne fotoaparate – što navodi na zaključak da su sve ove godine prodavali stare modele s ranije proizvedenih zaliha. No, kraj svibnja označio je i službeni kraj prodaje i posljednjeg Canonovog aparata koji je snimao fotke na film, piše Bug.hr.

Japanska kompanija vlasnicima modela EOS-1V obećava da će pružati podršku i servis za isti sve do kraja listopada 2025. godine, ali da nakon 2020. godine možda neće moći popraviti baš sve kvarove zbog nepostojanja svih rezervnih dijelova. Kraj analogne ere za Canon ovime je i službeno došao do kraja.

Canon EOS-1V predstavljen je 2000. godine, snimao je na standardni 35-milimetarski film, a na temelju dizajna njegovog tijela nastale su i kasnije generacije DSLR-a EOS-1D i pripadajućih mu nasljednika, piše Bug.hr.

Ljubiteljima analogne fotografije sada ostaje da kupuju Canonove aparate iz druge ruke, ili pak da iskoriste ponudu drugih proizvođača – primjerice, Nikon još uvijek u ponudi ima analogne modele F6 i FM10.

Kopirati
Drag cursor here to close