Proizvod godine

Callwey dodijelio priznanje REHAU sustavu prozora

Kreativni program KALEIDO COLOR od REHAU sa preko 400 vrsta dizajna nudi arhitektima veliku kreativnu slobodu.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 11. 2019. u 07:00 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Objekt moderne arhitekture

Callwey izdavačka kuća za arhitekturu dodjeljuje priznanje "Proizvod godine 2019" REHAU sistemu GENEO.

Sa GENEO prozorima ojačanim vlaknima stručnjak za polimere REHAU kombinira stabilnost i održivu upotrebu materijala uz optimalnu energetsku učinkovitost i veliku arhitektonsku fleksibilnost. Izdavačka kuća za arhitekturu Callwey je sada ovaj sustava prozora proglasila ''proizvodom 2019. godine''.

Visoko rangirani žiri stručnjaka iz arhitekture i medija proglasio je REHAU sustav prozora GENEO u kategoriji prozori "proizvod 2019. godine", koji je Callwey izdavačka kuća odabrala po prvi put. Polimerni specijalist REHAU je u posljednjem desetljeću proizveo više od 50.000 kilometara prozorskih profila izrađenih od visokotehnološkog kompozitnog vlakna. Ove godine je GENEO ponovno predstavljen sa dalje razvijenim materijalom RAU-FIPRO X, što značajno poboljšava njegove karakteristike performansi.

''Sofisticirana kompetencija materijala čini osnovu fleksibilnih i pametnih sustava prozora koji udovoljavaju najvišim standardima dizajna i estetike'', objašnjava Peter Kotzur, direktor marketinga Window Solutions u REHAU. ''Nagrada to naglašava, budući da se inovativne obiteljske kuće koje nagrađuje izdavačka kuća Callwey u njemačkom govornom području smatraju mjerilima kvalitete.''

Neograničene mogućnosti za arhitekte

U sustavu profila za prozore GENEO iz REHAU-a, kombinacija patentirane profilne jezgre izrađene od RAU-FIPRO X s optimiziranom konstrukcijom profila i integriranim sustavom ojačanja IVS osigurava maksimalnu stabilnost bez čelične armature.

Izbjegavanjem takvog toplinskog mosta, GENEO postiže Uf vrijednost do 0,79 W/m²K i smanjuje potrošnju energije do 76 posto. Uz visokotehnološki materijal RAU-FIPRO X, REHAU je također definirao granice mogućeg kada je u pitanju veličina prozora. Zahvaljujući optimiziranom kompozitnom materijalu, mogu se na primjer realizirati elementi prozora od poda do stropa u bijeloj boji do 2,80 metara i širini do 1,60 metara. Do sada su takve konstrukcije bile moguće samo sa aluminijskim profilima. Čak i konstrukcije okvira u boji mogu se realizirati u visini do 2,70, što je novo mjerilo u industriji.

Kreativni program KALEIDO COLOR od REHAU sa preko 400 vrsta dizajna nudi arhitektima veliku kreativnu slobodu. Ako arhitekt kombinira aluminijsku oblogu s profilom u verziji KALEIDO WOODEC, on postiže kvalitetan izgled kombinacije drveta i aluminija na prozoru. KALEIDO WOODEC izgleda i djeluje poput drveta i jednostavan je za održavanje i izdržljiv.

Funkcionalnost GENEO-a lako se može proširiti inteligentnim rješenjima REHAU kao što je Smart Guard preventivna zaštita od provala ili pametni ventilacijski sustav INOVENT. Sa visokotehnološkim materijalom RAU-FIPRO, REHAU već u tijeku proizvodnje doprinosi održivijem dizajnu: profilne dijelove i stare prozore napravljene od plastike ojačane staklenim vlaknima poduzeće koristi u programu recikliranja ECO PULS za kvalificirani tretman i recikliranje.

Izložba do kraja studenog

Svi ''proizvodi 2019. godine'' koje je proglasila Callwey izdavačka kuća bit će izloženi u Muzeju njemačke arhitekture (Deutsches Architektur Museum) u Frankfurtu na Majni do 24. studenog 2019. godine.

Više informacija o sustavu profila prozora s ojačanim vlaknima GENEO možete pronaći na poveznici

REHAU grupa je stručnjak za polimer sa godišnjim prometom od više od 3,5 milijardi eura. Neovisno i stabilno porodično poduzeće. Oko 20.000 zaposlenika radi u poduzeću na više od 170 lokacija širom svijeta. Širom Europe oko 12.000 zaposlenika radi za REHAU, od toga 8.000 samo u Njemačkoj. REHAU proizvodi rješenja za građevinski, automobilski i industrijski sektor. Već više od 70 godina REHAU radi na tome da plastični proizvodi postanu još lakši, udobniji, sigurniji i učinkovitiji te isporučuje inovativne proizvode u zemlje širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close