Operativni sustav

Čak 80% iPhonea koristi iOS 17

Prema podacima Applea, 77 posto svih aktivnih iPhonea koristi iOS 17, dok 68 posto iPada koristi iPadOS 17.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 06. 2024. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je nedavno javnosti prikazao iOS 18 i iPadOS 18, mobilne operacijske sustave koji su, ponajviše zahvaljujući AI-ju, najnapredniji do sada.

Dok će ti sustavi postati dostupni za korištenje svima tek na jesen, do tada se korisnici i dalje moraju zadovoljiti iOS-om 17 i iPadOS-om 17.

No, tehnološki gigant iz Cupertina objavio je podatke koji pokazuju koliko iPhonea i iPada trenutno koristi aktualne inačice mobilnih operativnih sustava. Apple nije naveo točne brojke, ali je zato naveo postotke koje pokazuju štošta toga.

Naime, 77 posto svih aktivnih iPhonea koristi iOS 17, dok je iOS 16 u ovo vrijeme prošle godine koristilo čak 81 posto iPhonea, javlja Bug.

Što se tiče iPada, njih 68 posto koristi aktualnu inačicu operacijskog sustava, a prošle godine je verziju iPadOS 16 koristilo 71 posto iPada.

Kada se, pak, gledaju uređaji predstavljeni u protekle četiri godine, postotak se ipak povećava – 86 posto za iPhone i 77 posto za iPad.

Očito je, stoga, da aktualna generacija operacijskih sustava nije toliko privukla korisnike kao iOS 16.

Ipak, kako prenosi MacRumors, situacija bi trebala biti drugačija kod nadolazećeg iOS-a 18 i iPadOS-a 18, jer je ipak riječ o velikom osvježenju kojeg će zasigurno svi osjetiti.

Kopirati
Drag cursor here to close