Samo u SAD-u

Čak 50 milijuna oštećenih zaslona pametnih telefona godišnje

Tvrtka SquareTrade provela je istraživanje o načinima i broju oštećivanja mobilnih uređaja u SAD-u, utvrđeno je kako se godišnje ošteti oko 50 milijuna zaslona.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 11. 2018. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka SquareTrade provela je istraživanje na području SAD-a prema kojem je čak 66% ispitanika odnosno vlasnika pametnih telefona tijekom prošle godine na neki način oštetilo svoje uređaje.

Od tog postotka 29% ispitanika kao oštećenje je navelo napuknuti zaslon. Kao sljedeći razlozi oštećenja uređaja spominju se ogrebani zasloni i neispravne baterije.

Po redu četvrti razlog oštećenja uređaja spominju se problemi sa zaslonom na dodir te oštećenja rubova telefona s udjelom od 16%, javlja Bug.hr.

Najzanimljiviji je pak podatak o broju oštećenih zaslona u SAD-u tijekom prošle godine, u samo 12 mjeseci je zabilježeno 50 milijuna napuknutih zaslona, što je pak doprinijelo troškovima zamjene zaslona od ukupno 3,4 milijardi američkih dolara.

Oko 38% vlasnika ipak nikad nije popravilo svoje napukle zaslone, s obzirom da većina korisnika teži prema zadržavanju svojih uređaja dok god je donekle funkcionalan ili pak nabavljaju novi uređaj.

Kopirati
Drag cursor here to close