Moderna vremena

Čak 35 posto osoba bi radije izabralo punjač za mobitel nego novac

Istraživanje je provedeno na 6.519 osoba starijih od 18 godina u sedam europskih zemalja (Velika Britanija, Italija, Španjolska, Njemačka, Mađarska, Češka i Slovačka).
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 07. 2019. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pametni telefoni, a posebno njihove baterije koje nam pomažu da ispunimo svakodnevne obaveze, postali su jedna od glavnih potreba današnjeg društva. Tako je najnovije istraživanje koje je Samsung proveo u suradnji sa nezavisnom istraživačkom agencijom Atomik Research pokazalo da bi čak 35 posto Europljana umjesto novca, prije izabralo punjač za mobitel.

Istraživanje je provedeno na 6.519 osoba starijih od 18 godina u sedam europskih zemalja (Velika Britanija, Italija, Španjolska, Njemačka, Mađarska, Češka i Slovačka).

Rezultati su pokazali da je pozajmica punjača ili eksterne baterije izuzetno važan postupak u suvremenom svijetu, te da predstavlja povezivanje na osobnoj razini. Tome u prilog govori čak 62 posto ispitanika, koji su izjavili da bi nepoznatoj osobi kupili kavu u zamjenu za punjač.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da je spremnost na dijeljenje baterije pokazatelj koliko vam je stalo do druge osobe. Na primjer, 14 posto sudionika u ispitivanju su se izjasnili da bi najteže podijelili punjač sa strancima, među kojima tek 21 posto ljudi između 18 i 34 godine, dok bi ovo najlakše palo starijima od 55 godina (36 posto).

Ured je mjesto gdje je najteže posuditi punjač, pa čak 41 posto ispitanika smatra da je najiritantnije pitanje na radnom mjestu tiče posudbe telefona ili punjača. Sa kolegama bi ovaj uređaj podijelilo 39 posto ispitanih, dok bi ga članovima obitelji ustupilo 72 posto njih. Prijatelju ili partneru bi punjač posudilo 62 posto ispitanih.

Samsung Galaxy S10 PowerShare tehnologija omogućava korisnicima bežično dijeljenje baterije telefona sa drugim kompatibilnim uređajima, što ujedno olakšava i povezivanje sa ljudima oko nas.

''Nova tehnologija koja telefonima omogućava bežično dijeljenje baterije uklanja zavisnost od tradicionalnih punjača i istovremeno pomaže u razvoju modernog digitalnog ponašanja. Zanimljivi rezultati ovog istraživanja pokazuju da punjenje baterije tuđeg umjesto svog uređaja predstavlja moćan alat za društveno povezivanje i uspostavljanje povjerenja'', rekao je Mark Notton, direktor portfolija i strategije za mobilne proizvode u kompaniji Samsung Electronics.

Trećina ispitanika lagala bi o postotku baterije na mobilnom telefonu kako bi izbjegla posuđivanje ovog uređaja, što govori o tome da punjač definitivno ne dijelimo olako i sa bilo kim.

Kopirati
Drag cursor here to close