A nisu uhljebi

Tko osniva tehnološko sveučilište

Nudit će studije poput kibernetičke sigurnosti i umjetne inteligencije, ne bi li SAD uhvatila korak s drugim državama, ponajprije Kinom.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 07. 2020. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši šef Googlea, Eric Schmidt udružio je snage s bivšim zamjenikom državnog tajnika za obranu, Robertom Workom i krenuo u osnivanje tehnološkog sveučilišta koje bi trebalo biti konkurencija dobro poznatima MIT-u i Stanfordu.

Kako pišu američki mediji, US Digital Service Academy, kako bi se sveučilište trebalo zvati, bit će usmjereno prije svega na educiranje novih generacija developera i programera za potrebe američke administracije.

Tako će nuditi studije poput kibernetičke sigurnosti i umjetne inteligencije, ne bi li SAD uhvatila korak s drugim državama, ponajprije Kinom, javlja Zimo.

Naime, tradicionalno su najbolji programeri dolazili s MIT-a i Stanforda, no umjesto u državnu službu, odlazili su u privatni sektor gdje su plaće i povlastice puno bolje i izdašnije. To je državu ostavilo na cjedilu, pogtovo u kontekstu sve važnijeg pitanja kibernetičke sigurnosti.

Schmidt i Work se nadaju kako će njihova Akademija postati pandan MIT-u i Stanfordu, ali uz usmjeravanje studenata prema zapošljavanju u državnim institucijama.

Akademija već ima potporu Nacionalne sigurnosne komisije za umjetnu inteligenciju, a sljedeći je korak rasprava o Akademiji u Kongresu.

Kopirati
Drag cursor here to close