Rješenja

Berlin: Forum UN-a o upravljanju internetom

U ime Bosne i Hercegovine forumu prisustvuje Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 11. 2019. u 09:56 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Berlinu se održava 14. forum Ujedinjenih naroda o upravljanju internetom, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ovom forumu govori se o jačanju parlamentarne dimenzije globalnog upravljanja internetom, o zajedničkim rješenjima u svezi sa rastućom digitalnom tehnologijom i tržištem, kao i o značenju prekograničnog upravljanja podacima, internetskoj sigurnosti i e-uključivanju marginaliziranih skupina u digitalnom svijetu.

U ime Bosne i Hercegovine forumu prisustvuje Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Prvog dana Krišto je nazočila je potpisivanju "Ugovora za web“, dokumenta koji ima namjeru osigurati zaštitu online podataka, smanjenje online mržnje i nasilja, kriminalnog online ponašanja, kao i smanjenje zlonamjerne uporabe interneta u vidu hakerskih napada.

Naglašeno je da ovaj „Ugovor za web“ predstavlja plan kako osigurati da online svijet uistinu služi čovječanstvu, te je izražena zahvala za više od 160 organizacija koje su podržale ovaj projekt.

Na marginama foruma zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto susrela se sa njemačkim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmaierom, te sa glavnim izvršnim ravnateljem Siemens AG Joeom Kaeserom.

Na 14. forumu UN o upravljanju internetom, koji nosi naslov "Jedan svijet. Jedna mreža. Jedna vizija“, sudjeluje više tisuća predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, stručnih i znanstvenih skupina, međunarodnih organizacija, te organizacija civilnog društva.

Drugog dana ovog foruma predviđeno je obraćanje njemačke kancelarke Angele Merkel.

 

Kopirati
Drag cursor here to close