Spas u tehnologiji

Appleova SOS usluga spasila nasukanog muškarca na Aljasci

Muškarac se na Aljasci nasukao motornim sanjkama u kasnim noćnim satima te je poslao SOS poziv tamošnjim policajcima. Tim za potragu ubrzo je poslan na mjesto događaja i muškarac je - spašen.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 12. 2022. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako Apple s predstavljanjem iPhonea 14 nije donio mnogo noviteta, mogućnost hvatanja satelitskog signala svima je ''zapela za oko''.

Uz taj dodatak, predstavljena je i Emergency SOS usluga, koja omogućuje lociranje korisnika u opasnosti i prosljeđivanje njegovih informacija spasilačkim službama, javlja Zimo.

Iako je riječ o usluzi koju prosječni korisnik vjerojatno nikada neće koristiti, nekima će ona ipak dobro doći.

Naime, Emergency SOS nedavno je spasio muškarca koji se motornim sanjkama nasukao u Nimiuk Pointu na Aljasci u kasnim noćnim satima.

Kako pobliže objašnjava Odjel za javnu sigurnost Aljaske, tamošnji policajci dobili su SOS poziv s iPhonea prvog prosinca u dva ujutro po lokalnom vremenu.

Zahvaljujući točnim GPS koordinatama, ubrzo su poslali tim od četiri volontera, koji je u kratko vrijeme pronašao muškarca i odveo ga na sigurno.

''Muškarca je pronašao i prevezao u Kotzebue volonterski tim za potragu. Nije bilo ozljeda'', navodi se u izvješću Odjela za javnu sigurnost Aljaske.

Podsjetimo, Appleova Emergency SOS značajka trenutno se može koristiti u SAD-u i Kanadu, no uskoro će se proširiti na Francusku, Njemačku, Irsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close