Kraj jedne ere

Apple zaustavlja proizvodnju iPoda nakon 20 godina

Posljednji preživjeli iPod, iPod Touch sedme generacije, više se neće proizvoditi niti će dobiti nasljednika. Apple se ovime oprašta od jednog od najlegendarnijih proizvoda u svojoj povijesti.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 05. 2022. u 07:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz široku prisutnost iPhonea, ali i svih drugih mogućih pametnih uređaja koji su u stanju reproducirati glazbu, već je duže vrijeme jasno kako na tržištu više nema mjesta za samostalne MP3 svirače.

Appleov iPod Touch ostao je jedini takav uređaj visoke klase koji se još proizvodio u zamjetnim količinama, ali i njemu je sada došao kraj.

Iz Cupertina je službeno objavljeno, u priopćenju nazvanome "Glazba živi i dalje", kako je proizvodnja njihovog posljednjeg iPoda zaustavljena.

iPod Touch će se prodavati samo dok postoje zalihe, kažu iz Applea, osvrćući se na dva desetljeća digitalne glazbe i uređaje koji su promijenili način na koji se ona konzumira.

Danas se glazba primarno sluša preko glazbenih streaming servisa dostupnih na mobitelima, tabletima, pametnim satovima, pametnim zvučnicima i računalima, pa je vrijeme da se ova linija proizvoda polako ugasi.

Posljednja, sedma generacija iPoda Touch dostupna je u SAD-u već od 199 dolara, prenosi Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close