Sve je marketing

Apple uvodi više oglasa u aplikacije

Oglasi su se do sada prikazivali u App Store, News i Stocks aplikacijama, a čini se da ih Apple planira proširiti i na Maps, Books te Podcasts
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 08. 2022. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple će na predinstaliranim aplikacijama na iOS-u, iPadOS-u i MacOS-u uvesti više oglasa te tako stvoriti novi izvor zarade. Kako navodi Bloombergov reporter Mark Gurman, tvrtka već interno testira novi oglasni model u svojoj Maps aplikaciji, koji prikazuje preporuke temeljene na pretraživanju korisnika.

Inače, Apple već prikazuje oglase u App Store, News i Stocks aplikacijama, kao i na TV+ platformi.

Developeri tako mogu platiti Appleu da se njihova aplikacija prikazuje na određenim stranicama u App Storeu, a kako ističe Gurman, isti će se princip primjenjivati i na oglase u Mapsu, javlja Bug.

Drugim riječima, ukoliko restoran plati određen iznos novca, utoliko će se prikazivati korisnicima pri vrhu rezultata pretraživanja.

Osim u Mapsu, Gurman vjeruje da bi Apple mogao uvesti oglase i u Podcasts te Books.

Uz to, dodaje i kako će tvrtka proširiti oglase u ostale odjeljke App Storea, o čemu se „šuška“ još od prošlog mjeseca. Podsjetimo, Apple je po prvi puta doveo oglase na svoju trgovinu aplikacija još 2016. godine, što mnogi korisnici tada nisu pozdravili.

Kopirati
Drag cursor here to close