O čemu se radi?

Apple priprema još jedan potpuno novi uređaj kojeg očekujemo sljedeće godine

To je samo jedan od potpuno novih proizvoda koje Apple priprema, uz AR/VR naočale i automobil.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 01. 2023. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim pametnih naočala, odnosno AR/VR uređaja čije predstavljanje očekujemo za nekoliko mjeseci, Apple namjerava predstaviti još jedan novi proizvod s kojim žele veći fokus staviti na tržište upravljanja pametnim kućanskim uređajima.

Riječ je o pametnom ekranu kojeg mediji opisuju sličnim iPadu, no uz puno manje mogućnosti jer bi njegov primarni zadatak trebalo biti upravljanje uređajima poput termostata, sigurnosnih sustava, s njim bi se mogla paliti i gasiti pametna rasvjeta itd.

Jedna od opcija koju ima iPad, a koji bi mogao imati i taj uređaj jest podrška za FaceTime tako da će se moći koristiti i za komunikaciju. Pametni ekran moći će se putem magneta montirati na zid, a iako njegove dimenzije još nisu poznate, glasine kažu kako bi mogao biti veći od iPada.

Informacije o Appleovim uređajima koji bi konkurirali Amazonovim modelima iz serije Echo, odnosno Googleovim gadgetima brenda Nest kruže već neko vrijeme, a na tržištu ih ne treba očekivati prije sljedeće godine. Prema nekim ranijim informacijama, Apple je u svojim laboratorijima testirao čak četiri uređaja, uključujući i jedan namijenjen korištenju u kuhinji koji će kombinirati iPad sa zvučnikom.

Na Engadgetu naglašavaju kako tržište pametnih uređaja ima veliki potencijal, no Apple na njemu još nije napravio neki veliki iskorak, što bi se očigledno trebalo promijeniti sljedećih godina.

Pored virtualne i proširene stvarnost, odnosno VR/AR naočala i pametnih uređaja, Appleovi planovi uključuju i ulazak na još jedno tržište. To bi trebao biti njihov najambiciozniji pothvat jer planiraju predstaviti vlastiti automobil. Na tržištu ga ne treba očekivati još nekoliko godina, a automobil će pokretati električni motor te će imati snažnu (vjerojatno ne i potpunu) autonomiju.

Kopirati
Drag cursor here to close