Stjerani u kut

Apple potvrdio dolazak iPhonea s USB-C priključkom

Greg Joswiak, Appleov voditelj marketinga, rekao je da će Apple predstaviti iPhone s USB-C priključkom, čak i ako njegov tim nije zadovoljan tom promjenom.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 10. 2022. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski parlament potvrdio je početkom listopada da će svi mobiteli, tableti i fotoaparati koji se prodaju u EU, morati imati USB-C priključak do kraja 2024. godine.

To će, naravno, vrijediti i za iPhone, koji inače koristi Lightning priključak za punjenje i prijenos podataka.

Iako analitičari odavno tvrde da će iPhone dobiti USB-C već sljedeće jeseni, Apple se sve do ovoga tjedna nije službeno oglasio o toj dugo očekivanoj promjeni.

Naime, u intervjuu za The Wall Street Journal, Appleov voditelj marketinga, Greg Joswiak, rekao je da će se tvrtka „riješiti“ Lightning priključka, iako njegov tim nije zadovoljan s tom promjenom, javlja Bug.

Premda je u intervjuu sudjelovao i potpredsjednik softvera, Craig Federighi, nije otkriveno kada će Apple uistinu izbaciti iPhone s USB-C priključkom. Doduše, Joswiak i Federighi navode da su upravo Europljani ti koji diktiraju vrijeme promjene za europske kupce.

Podsjetimo, tehnološki gigant iz Cupertina može se „prošvercati“ sa svojim Lightning priključkom barem još jednu generaciju iPhonea.

Joswiak je na koncu istaknuo svoje nezadovoljstvo prelaskom na USB-C, rekavši da su adapteri za punjenje s odvojim kabelima riješili problem standardizacije. Tvrdi, također, i da će prelazak na USB-C stvoriti mnogo e-otpada, jer će korisnici biti prisiljeni kupovati nove kabele i bacati stare u smeće.

Kopirati
Drag cursor here to close