Za ljubitelje jabuke

Apple planira novi prijenosnik i dva modela iPada s OLED ekranima

Novi Appleov prijenosnik s OLED ekranom mogao bi biti MacBook Air ili Pro, no postoji mogućnost potpuno nove kategorije prijenosnih računala.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 06. 2022. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon velike hardverske promjene i zamjene Intelovih procesora s vlastitim čipovima, što se pokazalo kao pun pogodak, Apple je krenuo i s promjenama oko ekrana na svojim uređajima. Trenutačno su fokusirani na tranziciju na LCD ekrane s miniLED pozadinskim osvjetljenjem, a sljedeći korak trebao bi se odnositi na potpunu zamjenu LCD-a s OLED ekranima.

Tako barem tvrdi analitičar Ross Young čija su se predviđanja za sada pokazala prilično točnima tako da je riječ o osobi koja ima pouzdane izvore dobro upoznate s Appleovim planovima oko ekrana.

Prema njemu, svi koji očekuju iPad i prijenosni Mac s OLED ekranom na svoje bi trebali doći za dvije godine. Naime, očekuje kako će Apple 2024. godine predstaviti nove 11-inčne i 12,9-inčne modele iPada Pro s OLED ekranima, a posebno je zanimljivo što bi tada mogli predstaviti i svoj prvi prijenosnik s OLED ekranom, javlja Zimo.

Prema njemu, to bi vjerojatno trebao biti model Appleova najpopularnijeg računala - MacBooka Air, no nije isključio mogućnost da to bude neko drugo računalo poput modela Pro ili potpuno nove kategorije računala.

Svi ti uređaji s OLED ekranima trebali bi imati varijabilne frekvencije osvježavanja između 1Hz i 120Hz, što je opcija koju Apple naziva ProMotion.

Kako je riječ o modelima koje će Apple predstaviti tek za dvije godine, za očekivati je da će oni imati treću ili četvrtu generaciju njihova čipseta M.

Kopirati
Drag cursor here to close