Novi uređaji?

Apple najavio proljetni event - što nas sve čeka?

Pozivnice za događaj nazvan "Peek Performance" poslane su, prezentacija je zakazana za 8. ožujka, a špekulacije o novim proizvodima dostižu vrhunac.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 03. 2022. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sljedećeg utorka Apple će organizirati još jedno proljetno predstavljanje novih proizvoda, i ono će još jednom biti u obliku online prijenosa, bez publike i predstavnika medija u Apple Parku.

Pozivnica za događaj objavljena je ove srijede uvečer po našem vremenu, a na njoj se nalazi tek šareni Appleov logotip, naziv događaja "Peek Performance" i vrijeme prijenosa: 8. ožujka u 19 sati.

Ime ove prezentacije novih proizvoda sugerira brzinu, vrhunske performanse i "peek", odnosno "virenje" – no, to ne otkriva mnogo o onome što Apple planira predstaviti.

Logično je očekivati da ćemo "zaviriti" u budućnost, dobiti nove proizvode brže i moćnije od prošlih, ali se ne očekuje nikakva revolucionarna najava. Tko zna, možda nas sve iznenade.

Ono što se prije svega očekuje na ovom događaju je, već gotovo pa tradicionalno za ožujak, nadopuna ponude iPhonea. Ove godine od Applea se očekuje predstavljanje osvježenog iPhonea SE, koji će vjerojatno zadržati isti oblik i veličinu, uz dodatak 5G povezivosti.

Samim time ovo bi trebao postati možda i najjeftiniji 5G mobitel na tržištu, dok bi dosadašnji SE mogao (ostane li u ponudi) dobiti sniženu cijenu te tako postati najjeftiniji novi iPhone ikada, prenosi Bug.

Nadogradnju bi trebao dobiti iPad Air, s novim, bržim procesorom i također mogućnošću spajanja na 5G mreže. Ni kod iPada se ne očekuje nikakva značajnija dizajnerska promjena.

Riječ Performance na pozivnici sluti i kako bi se predstavljanje moglo više fokusirati upravo na nove procesore – tako je vrlo vjerojatno da će Mac mini dobiti nadogradnju na njihove vlastite ARM čipove M1 Pro i M1 Max.

Isto tako 13-inčni MacBook Pro mogao bi biti prvi uređaj koji će Apple isporučivati s drugom generacijom ARM čipova, M2.

Apple će ovu prezentaciju prenositi putem YouTubea i Apple TV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close