Najavljeno puno stvari

Apple je ušao u najambicioznije razdoblje u povijesti

Od jeseni ove godine pa do prve polovice 2023. Apple će predstaviti proizvode iz brojnih kategorija - od telefona pa do računala za profesionalce.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 06. 2022. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Appleom je "najambicioznije razdoblje predstavljanja novih proizvoda u povijesti", komentirao je period između ove jeseni i prve polovice sljedeće godine novinar Mark Gurman.

Od Applea tradicionalno u rujnu očekujemo nove modele telefona i satove te iPad, no Cook i ekipa sada su pripremili puno više proizvoda kojima napadaju različita tržišta.

Posebno bi na svoje trebali doći oni koji u budućnosti razmišljaju o kupovini Appleovih računala. Prema Gurmanu, tvrtka bi tijekom spomenutog razdoblja trebala predstaviti dva modela računala Mac mini, koje će pokretati procesori M2 i M2 Pro, a možemo očekivati i dva nova modela prijenosnika MacBook Pro s čipovima M2 Pro i M2 Max.

Također, za profesionalce pripremaju i nove verzije računala Mac Pro, koje će pokretati najsnažniji čipovi M2. Za 2023. u planu je nova verzija laptopa MacBook Air, ali s trećom generacijom čipova iz serije M, javlja Zimo.

Uređaj o kojem se dugo govori, a koji bi također trebali pokretati čipovi M2, su i naočale za proširenu stvarnost. Njihovo predstavljanje navodno je, po novom, planirano za početak sljedeće godine.

U planu je i nova verzija pametnog zvučnika HomePod, kao i nadograđena verzija Apple TV-a.

Pored nabrojanog, Cook i ekipa planiraju i standardne nadogradnje najpopularnijih proizvoda. Na konferenciji u rujnu tako očekujemo novu generaciju iPhonea.

Velika promjena koju očekujemo kod serije 14 jest što model mini vjerojatno odlazi u povijest, a zamijenit će ga iPhone 14 Max. Na istoj konferenciji predstavit će i novi model pametnog sata Apple Watch, očekujemo i drugu generaciju modela SE, a možda i još jedan novi model.

Nadogradnje se pripremaju i za tablete, pa tako očekujemo nove modele iz serija Air ili Pro.

Kopirati
Drag cursor here to close