Niste znali?

Apple ima jedan skriveni gumb čije mogućnosti nemaju granice

Appleov iPhone odnedavno je dobio posve novi gumb, koji većina korisnika možda još nije ni primijetila. To vrijedi za sve uređaje koje pogoni najnoviji iOS 14.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 11. 2020. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Puštanjem u optjecaj najnovijeg operativnog sustava za iPhone, iOS 14, Appleovi uređaji dobili su novu funkcionalnost u obliku geste Back Tap. Riječ je o novoj mogućnosti da se određenim radnjama na iPhoneu upravlja tako da se prstom samo lagano lupne pozadina mobitela.

Back Tap zapravo pretvara ukupnu pozadinu iPhonea u jedan veliki i na dodir osjetljiv gumb, koji možete prstom lupnuti dvaput ili triput zaredom kako biste pokrenuli određene funkcije na mobitelu.

Postavke za Back Tap nalaze se u izborniku pristupačnosti (Accessibility).

Osnovni cilj Back Tapa jest dati korisnicima više interaktivnosti s uređajem, a neke od radnji koje se mogu uključiti jesu prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju, pokretanje izbornika za obavijesti, skrolanje kroz aplikaciju ili internetsku stranicu, pokretanje asistentice Siri ili stvaranje screenshota, javlja Zimo.

Isto tako, Back Tap je povezan i s aplikacijom Shortcuts, što zapravo znači da s tim novim "gumbom" možete napraviti sve što vam padne na pamet.

Ključ je u softverskim postavkama, a jedina granica iskoristivost te nove funkcionalnosti jest nečija kreativnost. I na kraju ono najvažnije, a to je da nova mogućnost radi jako dobro jer softver brzo reagira na nove naredbe.

Ako imate iPhone (generacije od 6S naviše) i najnoviji iOS 14, poigrajte se s postavkama i otkrijte posve nove mogućnosti vašeg uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close