Tvornica u Austinu

Apple će novi Mac Pro ipak proizvoditi u Teksasu

Tvornica u Austinu bit će mjesto gdje će se proizvoditi novi Mac Pro, jednako kao što je to bio slučaj sa svim inačicama ove linije od 2013. godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 09. 2019. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su zbog trgovinskog rata u Appleu bili najavljivali kako će novi Mac Pro, kolokvijalno poznat i kao ribež za sir, proizvoditi u Kini, ispostavilo se da tome ipak neće biti tako.

Apple je objavio kako će, kao i do sada, Mac Pro na tržište stizati iz njihove tvornice u Austinu (američka savezna država Teksas).

Kao osnovni razlog za ovakvu odluku navedene su izmjene u federalnim carinskim odredbama u kojima su neke kritične komponente Maca Pro, a koje dolaze iz Kine, izuzete od plaćanja dodatnih carina, javlja Bug.

Osim kineskih, za najskuplju liniju Appleovih stolnih računala komponente će proizvoditi i preko deset američkih dobavljača. Dodatno, iz kompanije su se patriotski pohvalili kako će vrijednost domaćih, američkih komponenti u "ribežu" biti 2,5 puta viša nego što je to bila u njegovoj prethodnoj generaciji ("kanti za smeće").

I ovaj potez je u skladu s Appleovim ranijim najavama da će uložiti oko milijardi dolara u američku ekonomiju do 2023. godine, otvarajući nova radna mjesta kod mnogobrojnih dobavljača.

Trenutačno, kažu, njihovo ulaganje u inovacije podupire 2,4 milijuna radnih mjesta u svih 50 saveznih država, uključujući 90 tisuća vlastitih zaposlenika.

Podsjetili su ovom prilikom i na nedavno uloženih 250 milijuna dolara u Corning.

Kopirati
Drag cursor here to close