Apple grabi dalje

Apple će navodno izbaciti M1X Mac mini u sljedećih nekoliko mjeseci

Mark Gurman je još u svibnju među ostalom najavio i da Apple radi na jačoj verziji Mac mini računala za zahtjevnije korisnike, a sada je u svoje tvrdnje poprilično siguran.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 08. 2021. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple navodno planira izbaciti novi i jači model Mac mini računala koji će zamijeniti tvrtkinog higher-end prethodnika pogonjenog Intelom koji je na tržištu još od 2018. godine, navodi Bloombergov reporter Mark Gurman u svom Power On biltenu.

Naime, Apple je izbacio Mac mini s M1 procesorom još prošle godine sa svrhom da zamijeni tvrtkine početne modele, pa je tako imao manje priključaka nego Intelova starija, ali jača verzija, zbog čega su nešto zahtjevniji korisnici iščekivali novi higher-end M1 model.

Na njihovu radost, Gurman tvrdi da se „jači, M1X Mac mini“ može očekivati u sljedećih nekoliko mjeseci te da će dobiti osvježeni dizajn s više priključaka. Riječ će biti o uređaju koji će, zahvaljujući većem broju CPU i GPU jezgri, postizati bolje performanse nego standardni M1, piše The Verge.

Uz novi Mac mini, očekuje se da će Apple ove jeseni izbaciti i osvježene MacBook Pro modele koje će također pogoniti M1X čip, prenosi Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close