Online prijevare

Prijatelj ga zamolio da mu kupi bonove i 'poslika' mobitelom

Online prevare pojavile se i u Ljubuškom. Traže da im se uplati bon od 50 KM pa da će vratiti novac.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 07. 2022. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Netko je iskoristio moje ime i prezime, otvorio lažni profil na instagramu na moje ime kojeg su "zapratili" moji prijatelji i poznanici i sa istog su poslane poruke da se kao ja nalazim u hitnoj situaciji i da mi je odmah potreban novac, odnosno da se uplati i pošalju paysafecard bonovi u iznosima od 200 kuna ili 50 KM.

Nisam znao za sve to dok nisam dobio poruku na WhatsApp od prijatelja, nije mi bilo jasno što se događa dok nisam shvatio. Nažalost nekoliko njih je nasjelo i uplatili su bon kojeg su poslali tom lažnom profilu na instagramu, bonovi funkcioniraju tako da kada vam se pošalje kod bilo tko ih može iskoristiti", rekao je za Radio Ljubuski jedan Ljubušak koji se nedavno našao u neugodnoj situaciji.

On ističe da je riječ o uhodanoj metodi online prevaranata.

"Oni su ušli u shemu, naprave lažne profile na svim mogućim društvenim mrežama, danas sam to bio ja, iskoristili su moje ime i prezime, sutra to može biti bilo tko.

Oni to ležerno odrade, konverzacija im je lagana svakodnevna, stiže poruka tipa „Ej, jesi tu.. ljudi odgovore.. Jesam šta ima.. Evo trebam pomoć sad vratit ću ti uslugu ujutro… Pošalji mi bon što prije.. I navedu gdje se ti bonovi mogu kupiti...", kaže Ljubušak.

Ističe kako ne želi da se ovo dogodi nikome više.

"Upozoravam sve da paze na bilo kakve poruke koje dobivaju, osobito poruke u kojima se traži novac, bon te da nikome ne šalju bonove ni novac s kim se osobno ne čuju ili vide. Ja sam poduzeo sve potrebne mjere da ovom prevarantu ili prevarantima stanem u kraj. Ne želim da se to dogodi nikome, ovo nije prvi put , ovakva prevara dogodila se i mom prijatelju nedavno", izjavio je Ljubušak.

Kopirati
Drag cursor here to close