Projekt Pitlane

Formula 1 uključuje se u projektiranje i proizvodnju respiratora

U projekt su uključeni Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas i Williams, njihovi tehnološki ogranci, kao i vodstvo formule 1.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 03. 2020. u 11:05 Bljesak.info / Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam momčadi formule 1 sa sjedištem u Velikoj Britaniji pokrenulo je projekt nazvan "Pitlane" (boks), kojim odgovaraju na poziv Vlade i uključuju se u proizvodnju medicinske opreme, prvenstveno respiratora, potrebne za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom.

U projekt su uključeni Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas i Williams, njihovi tehnološki ogranci, kao i vodstvo formule 1.

"Slijedeći odluke britanske Vlade, projekt 'PItlane' je usredotočen na tri područja rada. Ta područja variraju od preinake postojećih medicinskih aparata, podrške u povećanju proizvodnje respiratora prema poznatim nacrtima, do ubrzanog osmišljavanja i izgradnje prototipova novih uređaja za licenciranje i moguću proizvodnju", stoji u priopćenju F1.

"Jedinstvena sposobnost formule 1 da ubrzano odgovori na inženjerske i tehničke izazove dopušta nam da se nadovežemo na dosadašnje inženjerske odgovore u industriji."

U priopćenju se zaključuje da svih sedam momčadi "ostaje spremno sudjelovati i u ostalim područjima koja zahtijevaju brz, inovativan tehnološki odgovor na jedinstvene izazove pred koje nas stavlja pandemija COVID-19".

Kopirati
Drag cursor here to close