Sorry

Elektroprivreda predložila korisnicima da ih griju kućni ljubimci

Tvrtka 'Ovo Energy' svojim je klijentima poslala e-mail s 10 'jednostavnih i učinkovitih preporuka kako da se ugrijete ove zime'.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 01. 2022. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći najveći britanski opskrbljivač energijom ispričao se nakon što je svojim korisnicima savjetovao da "grle kućne ljubimce" kako bi se ugrijali i uštedjeli na računima. 

Tvrtka 'Ovo Energy' svojim je klijentima poslala e-mail s 10 'jednostavnih i učinkovitih preporuka kako da se ugrijete ove zime'. Neki od savjeta bili su 'maženje s kućnim ljubimcima i ukućanima', hraniti se đumbirom, ali izbjegavati chilli 'jer se od njega znojite'.

Među savjetima se našla i preporuka građanima da se 'pokrenu' tako da 'izazovu djecu na natjecanje u 'hula-hoopu', da očiste kuću ili 'da malo vježbaju izvođenje zvijezde'.

Đumbir su preporučili jer 'zagrijava potičući protok krvi', kao i složeni ugljikohidrati, uključujući kašu, koji će 'pomoći povećati tjelesnu temperaturu jer ih tijelo duže probavlja.' Kupcima su također savjetovali da piju više vode jer tjelesna temperatura može pasti zbog dehidracije, a onda su upozorili da je 'osjećaj zagrijavanja od vina ili viskija privremen jer ćete uskoro izgubiti toplinu pa će vam biti još hladnije', piše Financial Times.

Britancima su savjeti došli kao sol na ranu jer se trenutno suočavaju s velikim porastom cijena energenata, a to u narednim mjesecima očekuje i nas. Najavljuje se da će u Britaniji računi milijuna kućanstava porasti za više od 50 posto do travnja. Britanci će tako od proljeća za račune, umjesto standardnih 700 funti, godišnje izdvajati 2000 funti po kućanstvu.

Darren Jones, predsjednik poslovnog odbora, pozvao je 'Ovo' da se ispriča svojim klijentima zbog 'neosjetljivih' komentara.

- Kada vam kažu da odjenete džemper umjesto da upalite grijanje, ako si ga ne možete priuštiti, osobito u vremenu koje je teško za mnoge obitelji, to je jednostavno uvredljivo.

Theresa Villiers, bivša ministrica konzervativne vlade, rekla je da je savjet vjerojatno bio dobronamjeran, ali je ipak bio 'prilično bezosjećajan'. Porast računa za energiju uslijedio je nakon rekordnih skokova veleprodajnih cijena plina i električne energije od prošlog ljeta. Granicu, koja određuje račune za više od 15 milijuna kućanstava, u listopadu je podigao energetski regulator Ofgem, za 12 posto.

Iz tvrtke su se u međuvremenu ispričali, prenosi Financial Times.

- Razumijemo koliko će situacija biti teška za mnoge naše klijente ove godine. Naporno radimo na pronalaženju smislenih rješenja dok se približavamo ovoj energetskoj krizi i shvaćamo da je sadržaj ovog bloga bio loše procijenjen i da nije bio od pomoći. Sram nam je i iskreno se ispričavamo.

Kopirati
Drag cursor here to close